'Alın teriniz kurumadan hakkınız ödenmelidir'

'Alın teriniz kurumadan hakkınız ödenmelidir'
AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, görevi alır almaz soluğu emekçilerin yanında aldı.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, Başbakan Erdoğan’dan görevi alır almaz soluğu CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin mağdur ettiği temizlik işçilerinin yanında aldı. Şükrü Genç döneminde ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten emekçiler, Özsoy’a dert yandı.

isci5.jpg

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, seçim çalışmalarına CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin mağdur ettiği temizlik işçilerini dinleyerek başladı. İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve meclis üyeleriyle birlikte sabah 05.00’de Ferahevler’deki şantiye binasına giden Özsoy, emekçi işçilerin dertlerini dinledi.
 

Alın teriniz kurumadan hakkınız ödenmelidir

İşçileri dinleyen Özsoy, “Sizler çok zor bir görev yapıyorsunuz. Alın teriniz kurumadan hakkınız ödenmelidir. Bundan önce bu anlayışla Sarıyer’de görev yaptım. Görevde olduğum süre boyunca bir gün dahi çalışanlarımızın maaşlarını aksatmamışızdır. Memur, işçi fark etmez, evinde çoluğuna, çocuğuna o insanı mahçup hale düşürmeye, o sıkıntıyı yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dedi.
 
isci4.jpg

Biz, sizi asla mağdur etmeyeceğiz 

Seçimlere iki ay gibi kısa bir zaman kalmışken, iki ay için firma değişikliğine gitmenin doğru olmadığını belirten Özsoy, “Kimse kusura bakmasın bu olaya iyi niyetle bakamıyoruz. Sizlerin haklarınız ve emekleriniz var. Biz asla sizi mağdur etmeyeceğiz. Firmalar ile bir devlet kurumu arasında yaşanan olumsuzlukların siz çalışanlara yansıtılmaması lazım. Siz işinizi yapıyorsunuz. Biz göreve geldiğimizde sizlerle beraber yapılan anlaşmalara bakacağız ve sorununuzu en kısa sürede çözeceğiz. Mühim olan sizin mağduriyetinizin giderilmesidir” dedi.
 

İŞÇİLER DERTLERİNİ SEDAT ÖZSOY’A ANLATTI

“Bazen parasızlıktan evimize gitmeye yüzümüz olmuyor”

isci1.jpg
Söz alan bazı işçiler ise, “Sarıyer’in tüm pisliğini biz çekiyoruz ama hakkımızı alamıyoruz. 1000 TL gibi düşük bir maaşı bile 3-4 taksitte bize ödüyorlar. Bazen paramız olmadığı için evimize gidecek yüzümüz olmuyor. Çocuğum yurtta kalıyordu ödeme yapamadığım için yönetim çocuğumu yurttan atacağını söylüyorlar. Bakkalın ev sahibinin yüzüne bakamıyoruz. Başkan bizi çok mağdur etti” diye konuştular.

 
 

Kendilerine gelince para var, işçiye emekçiye gelince yok!

Bir işçi ise servis ve yol parası olmadığı için gece dörtte uyanıp yağmur çamur demeden işe yürüyerek geldiklerini belirterek, “Belediyenin otobüsleri orada yatıyor. Her müdürün altında lüks bir araba var. Belediyenin yakıtıyla sabah akşam gezip lüks lokantalarda keyif sürüyorlar. Ama işçiye emekçiye gelince, para yok, servis yok. Konuştuğumuz zamanda işten atılmakla tehdit ediliyoruz” diye dert yandı. 
 
Seçildiği takdirde tüm sıkıntıların biteceğinin sözünü veren AK Partili Sedat Özsoy, tüm işçilerle tek tek tokalaşarak işlerinde kolaylıklar diledi. 
 
isci6.jpg
 
isci3.jpg
 
isci2.jpg

Bu haber toplam 7775 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum