Ali Sönmez: El ele gönül gönüle vermek zorundayız

Ali Sönmez: El ele gönül gönüle vermek zorundayız
CHP’nin ve Sarıyer siyasetinin sevilen ve deneyimli isimlerinden Ali Sönmez, çok sayıda partilinin katıldığı oldukça kalabalık bir toplantıda 9 Aralık’ta yapılacak olan kongrede adaylığını açıkladı.

Pazar günü CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya partililerden yoğun ilgi vardı. Yoğun kalabalık toplantı salonuna sığmayınca dışarıda yapıldı. Adaylık açıklaması yaparken, önemli mesajlar veren Ali Sönmez’in sözleri sık sık alkışlarla kesildi.  Açıklamasında siyaseti ben merkezli değil, toplum merkezli yaptığını vurgulayan Sönmez, “Benim tek muradım ve tek amacım Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını göndere çekmek ve partimi iktidar yapmaktır” dedi. 

“CHP’de ilçe başkanı olmanın yolu emekten geçer”

Partililere coşkulu bir şekilde konuşan Sönmez, şu ifadeleri kullandı: “Hiçbir zaman ben merkezli siyaset yapmadım. Toplum merkezli siyaset yaptım. Bugün de yine toplumun ve partimin talebi doğrultusunda ilçe başkanlığı görevine talep açtım. Neden aday olduğumu anlatmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisini üç tane kurumsal kimlik temsil eder. Bunlardan bir tanesi ilçe başkanlığıdır, bir tanesi il başkanlığıdır, bir tanesi de genel başkanlıktır. Dolayısıyla o temsiliyet hakkına sahip olmak için belli aşamalardan geçmek zorundasınız. Partinin hafızasını bilmek zorundasınız. Partinin geçmişini bilmek zorundasınız ki, partinin geleceğinde söz sahibi olabilesiniz. Bu partide kolaylıkla ilçe yöneticisi, il yöneticisi, meclis üyesi olabilirsiniz. Ama ilçe başkanı olmanızın yolu emekten geçer, sokaktan geçer, bulunduğunuz mahallenin, yaşadığınız ilçenin her sokağını her bölgesini bilmekten geçer. Dolayısıyla ben 30 senedir sizinle el ele gönül gönüle siyaset yapan bir yol arkadaşınız olarak, 40 gündür  ‘Bu hak benim mi” diye soruyorum, soruşturuyorum. Bunu yapabilir miyim, yapamaz mıyım? Acaba benden daha iyi bir arkadaşım var mı diye kendimde eksik aradım. Ama gördüm ki, yol arkadaşlarım, delegelerimiz, partililerimiz bana bu yetkiyi vermekte ısrarlı.”

ali-sonmez-ic1.jpg

“Partideki eksiklikleri çok iyi biliyorum”

Neden aday olduğu ile ilgili de konuşan Sönmez, “Partimizin eksikliklerini biliyorum. Sokağın eksiğini biliyorum. Partide bir gönül kırıklığı olduğunu biliyorum. Partide kurumların eşgüdüm içinde çalışamadığını görüyorum. Partide bir ötekileştirme olduğunu görüyorum. Parti örgütünün sadece seçimlerde sandık başını beklerken hatırlanır olduğunu görüyorum. Seçimlerde evlerinde poğaça yaparak, kurabiye yaparak, birbiriyle paylaşan ve seçim kampanyasını yürüten o eli öpülesi kadınlarımızın hak ettiği saygıyı görmediğini görüyorum. Bu partide gençlik kolu başkanlığı yaptım. 70-80 kişilik toplantılar yapardık. Bugün partide gencin olmadığını görüyorum. Genci olmayanın kadını olmayanın sokağı olamaz. Sokağı olmayanın iktidarı olamaz. Dolayısıyla gençlerin, kadınların el birliği içinde olduğu bir Cumhuriyet Halk Partisi yaratmak zorunda olduğumuzu biliyorum. Partiyi temsilen seçilenlerin eline almış olduğu yetkileri partinin tüzüğü dışında kullanmış olduğunu görüyorum. Bütün bunları gördüğüm içinde evet ben bunları toparlayacağıma inanıyorum. Bu doğrultuda aday oldum” dedi.

'El ele gönül gönüle vermek zorundayız'

Partililere “Benim tek muradım ve tek amacım Cumhuriyet Halk Parti’nin bayrağını göndere çekmek ve partimi iktidar yapmaktır” diyen Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü; “2019’da Sarıyer’i daha yüksek oyla alacağız. İstanbul Büyükşehir’i de alacağız. 2019’un seçimlerini alıp yeniden parlamenter demokrasiye dönmek zorundayız. Bu yüzden bireysel çıkarlarınza göre hareket etmeyin. Toplum merkezli siyaset yapmak zorundasınız. Başka şansımız yok. El ele gönül gönüle vermek zorundayız. Güç birliği yaratmak zorundayız. Artık sokağı yüzbinlerle, milyonlarla arşınlamak zorundayız. Ayağa kalkmak zorundayız. Bunun için birlik lazım, heyecan lazım, inanç lazım. Partide umut yaratmak zorundayız. Herkesi bu ilçeye getirmek zorundayız. Delege arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu kongreyi sadece Mehmet’in yorulup Hasan’ın oturduğu bir koltuk olarak görmeyin. Bu kongre sürecini İstanbul’a, Türkiye’ye daha heyecan verici daha inandırıcı bir süreç olarak görüyoruz. Bu ciddiyetle yaklaşmak zorundayız.” 

ali-sonmez-ic2.jpg

'CHP’de kongre delegeliği büyük sorumluluk ister'

Kongrede oy kullanacak olan delegelere seslenen Sönmez, “CHP kongre delegeliği karar kuruludur. CHP kongre delegeliği büyük sorumluluk ister. “Ben bilmem abim bilir” denmez. Parti tabanı size en ideal olanı seçin diye bu yetkiyi verdi. Kongre delegeliği başkasına ciro edilemeyecek kadar kıymetlidir. Oranın buranın adayı olmaz. CHP’nin tarihinde bu yoktur. CHP’nin tarihinde ilçe başkan adayı vardır. Başkasının adayı lafını kabul edilemez” diye konuştu. 

'Sarıyer’i de Beşiktaş ve Kadıköy gibi kale yapacağız'

Sarıyer Belediyesi’nin CHP yönetiminde olmasında gurur hepimiz için. Kimsenin ilçemiz ile belediyemizi karşı karşıya getirmesine izin vermeyeceğiz. Eş güdüm içerisinde siyasi ahlak içerisinde belediyemizle çalışmalarımız devam edecek. Sarıyer’i de Beşiktaş ve Kadıköy gibi kale yapacağız.

Bu haber toplam 6071 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT