Ali Rıza Abdik: Bu ülke için büyük hayallerimiz var

Ali Rıza Abdik: Bu ülke için büyük hayallerimiz var
Akil Gençler Platformu’nun önemli isimlerinden Sarıyerli işadamı Ali Rıza Abdik ile gençlik ve yeni anayasa üzerine konuştuk.

Son dönemde yeni anayasa çalışmalarıyla gündeme gele Akil Gençler Platformu’nun mütevelli  heyetinin önemli isimlerinden Sarıyerli işadamı Ali Rıza Abdik ile Akil Gençleri ve yeni anayasayı konuştuk. Edirne’den Hakkâri’ye tüm Türkiye’de bir gençlik hareketi olduklarını vurgulayan Abdik, “Akil Gençler Platformu, gençlerin yarınlara hazırlanması için kurulmuş bir platform. Her Türk gencinin ülkemizin yarınları için büyük hayalleri var. Türkiye’de gençlerin sesine önem verilir ve gençlere öncü olunursa bu platformlarla beraber ülke gençliğimiz 2023 ve 2071 hayallerine daha rahat bir şekilde ulaşacaktır. Bizler öncelikle milletin ve gençlerin sesinin olduğu yeni bir anayasa istiyoruz” dedi.

Akil Gençler Platformu’nun amacını anlatabilir misiniz?

Akil Gençler Platformu Edirne’den Hakkâri’ye tüm Türkiye’nin illerini kapsayan bir gençlik hareketidir. Şuan mevcut 56 ilde teşkilatlanmış olan bir gençlik yapısına sahip. Gençlerin yarınlara hazırlanması için kurulmuş bir platform. Gençlerin anlayışını, fikirlerini, olaylara bakış açılarını ve Türkiye’nin gelecekle alakalı kararları noktasındaki tespitlerini duyurması için kurulmuş olan bir platform. Bugünün gençleri yarının mühendisleri, siyasetçileri ülkeye yön veren insanları. Ülkeler yüz yıllık, iki yüz yıllık politikalarını gençler üzerinden kurgular. Türkiye gençlerin sesine önem verirse ve gençlere öncü olunursa bu platformlarla beraber ülke gençliğimiz 2023 ve 2071 hayallerine daha rahat bir şekilde ulaşacaktır.

ali-riza-abdik-ic2.jpg

Ülke çapında nasıl etkinlikler yapılıyor?

Gündeme dair, yeni anayasa ve başkanlık sistemine dair birçok konferanslar düzenliyor. Akil Gençler bugün Türkiye’de en önemli problem olan yeni anayasa ve başkanlık sistemini ele aldığı için daha çok bu gündeme yoğunlaşmış durumda. Tüm illerimizde çok değerli siyasi ve sanat camiasındaki büyüklerimizi gençlerle bir araya getirerek bu geçiş sürecinde toplumu bilgilendirmek adına birçok konferanslar düzenleyerek, genel başkanımız Delil Ateş beyefendinin açıklamaları ile beraber gençlerimizi bilgilendirip onları yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili doğru karar verebilme noktasında bilgilendiriyoruz. Platform sadece tek bir konu üzerine değil tüm güncel konular ve geçmişten geleceğe dair siyasi ve sosyal konularla ilgili topluma ışık tutan çalışmalar yürütüyor.

Akil Gençler nasıl bir anayasa istiyor?

Platform olarak gençlik komisyonları kurduk. Bu komisyonumuz; gençlik yeni anayasada ne istiyor diye soruyor bunları bir hanede toplayarak tüm fikirler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu tabi ki bir süreç. Bu çalışma belli bir noktaya geldiğinde gençlerin talepleri noktasında tüm düşünceleri basın önünde kamuoyuyla, hükümetimizle, değerli anayasa profesörlerimizle paylaşacağız.  Bu noktada gençlerin düşüncelerinden de büyük bir paye alarak çalışmaların devam edeceğini düşünüyorum.

ali-riza-abdik-ic1.jpg

Mevcut anayasa ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Darbe ile gelen anayasa, insanlığa ve geleceğe ışık tutmayan, yasama-yürütme-yargının önünü tıkamış bir anayasa. Bu anayasada ne milletin ne de gençlerin bir sesi vardı. İnanıyorum ki Türkiye bu süreci doğru bir şekilde geçirip yeni anayasa ile birlikte aydınlık geleceğe çok hızlı bir şekilde ilerleyecek, daha güçlü ekonomi, toplum ve daha güçlü bir Türkiye olacağına inanıyoruz. Her Türk genci bunu arzuluyor. Yeni anayasayı biz destekliyoruz ve bize cevap vermeyen bu darbe anayasası da inşallah tarih olacaktır.

Platform konferanslarına çok farklı noktalardan isimler de katılıyor.

Sanatçılarımız, kanaat önderlerimiz, ülkesine mal olmuş değerli zatları biz platformumuzda yeni yapacağımız konferanslarımızla gençlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Şuan ki gençlik geçmişi fazla bilmiyor. Türkiye’nin geçmiş makus kaderini yaşamış olanlar, darbenin zararını gören insanların yaşadıklarını gençlere aktarma noktasında seminer programlarımız devam edecek. Platformumuz herkese açık, tüm farklı düşüncelere sahip gençlere açık. Biz birlikte Türkiyeyiz. Her ilimizin farklı güzel insanlarıyla bir bütünüz. Bu toprakların sahibi Anadolu insanıdır bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Biz de inanan ve imanlı gençlik olduğu müddetçe bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir.

Genç ve başarılı bir işadamı olarak siyasette de birçok görev aldınız. Gençlerin siyasete bakışı nasıl olmalı?

Gençler siyasete dört elle sarılmalı. Bir ülkenin gençliği olmazsa yarınları olmaz. Genç nesil ülkesinin değerleriyle, sıkıntılarıyla tabii ki dertlenmelidir. Bunu demokratik bir şekilde kendini geliştirerek siyasi kurumlara destek vererek ülke problemleriyle ilgilenmelidir. Ben bu noktada hükümetimizin çalışmalarını çok başarılı buluyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde gençlerle alakalı yapmış olduğu bir çok çalışma var en önemli çalışma da seçilme yaşının 25’e indirilmesidir. Hala da bunu 18’e çekme arzusundalar. Bu gençliğin ülkesine dört elle sarılmasına bir kapı açmasıdır. Bizim dönem olarak en büyük şansımız devlet büyüklerimizin gençlere öncü olabilme anlayışıdır.

Bu haber toplam 10755 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT