Ali İhsan Özdemir: CHP'de birleştirici olacağım

Ali İhsan Özdemir: CHP'de birleştirici olacağım
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Ali İhsan Özdemir adaylığını büyük bir kalabalıkla açıkladı.

Yıllardır Sarıyer’de siyaset yapan ve CHP’nin Sarıyer’deki etkili isimlerinden biri olarak bilinen Ali İhsan Özdemir, kalabalık bir grupla CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na gelerek, 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde Sarıyer Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. CHP’lilerin pankart ve dövizlerle karşıladığı 39 yaşındaki Özdemir, birlik ve beraberlik mesajları vererek, adaylığı ile ilgili de “Gençlere örnek olmak istiyorum” dedi. 

fotogaleri.jpg

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu Büyükdere’deki ana caddede çok sayıdaki partilinin hazırladığı pankart ve dövizlerle karşılanan Ali İhsan Özdemir büyük bir sevgi gösterisi eşliğinde ilçe başkanlığına geldi. İlçe binasının önünü dolduran partililerin alkışları arasında binaya giren Özdemir, adaylık dosyasını eşi ve çocuklarıyla birlikte İlçe Başkanı Mehmet Deniz’e teslim etti. Başvurusu sırasında Özdemir’e; Prof. Dr. Atilla Aykol, Şahkulu Vakfı Başkanı Av. Mehmet Tural, eski İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi İzzet Bayraktar, muhtarlar ve Sarıyer’in hemen her mahallesinden CHP’liler destek verdi.

Ali İhsan Özdemir adaylık başvurusunu yaptı galerisi resim 19
 
“CHP’de birleştirici olacağım”
Özdemir, aday adaylık dosyasını Mehmet Deniz’e teslim ettikten sonra dışarıda toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. “Parti içinde barışın, dışarıda yarışın adı” yazılı pankartın önünde açıklama yaparak birlik ve beraberlik mesajları veren Özdemir, amacının CHP’deki ayrılmışların şahsı üzerinde birleştirmek olduğunu belirtti. Konuşmasına çalışmalarından ve aday adaylık müracaatı sırasında ilçe başkanlığının tüm imkânlarını kendisine sunduğu için Mehmet Deniz’e teşekkür ederek başlayan Özdemir, CHP’nin Sarıyer’deki iktidarının devam etmesi için herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğinin de altını çizdi. 

Ben CHP’nin halkıyım
Kalabalığa seslenen Özdemir, “Nicelik olarak çok olmasak da nitelik olarak çok büyük bir kitle görüyorum. CHP ismi tesadüf olarak partimize konan bir isim değil. Cumhuriyetçi Parti veya bir başka isim de olabilirdi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ismi verildi. İşte ben CHP’nin halkıyım. Halkçılık iddiasıyla çalışmalar yapan birçok lider hatırlarsınız, ama biz işte o iddianın ta kendisiyiz” dedi. 

Ali İhsan Özdemir adaylık başvurusunu yaptı galerisi resim 26

Gençlere örnek olmak istiyorum
Sarıyer’de çok kaliteli ve bilinçli genç bir neslin yetiştiğini vurgulayan Özdemir, “Bir yetmemiş, iki hatta üç tane lisans yapmış, birden fazla yabancı dil bilen gençlerimiz var. 39 yaşında belediye başkan adaylığı müracaatı yapmış biri olarak ben bu gençlerimize örnek olmak istiyorum. Yaşam biçimimiz ve fikirlerimizden dolayı bizi ayrıştıranları ben karşı komşu olarak nitelendiriyorum. Biz bunlara; gözümüz çıkmasına, kulağımız sağır olmasına ve hatta canımızı verme pahasına da olsa her ortamda itiraz ediyoruz. Amacım CHP’de ayrılmışları karınca kararınca şahsım üzerinde birleştirmektir. Barışa en ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde ayrımcılığın gerekçesi olmayacağım. Aday olamasam dahi aday çıkacak kişinin arkasında sonuna kadar çalışacağımı buradan ilan etmek istiyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımın da böyle düşündüğüne inancım tamdır. Kazananın toplumsal barış, kardeşlik olmasını diliyorum” dedi. Özdemir, Sarıyer ile ilgili projelerini ise daha geniş bir toplantıda halkla paylaşacağını söyledi.
 
Mehmet Deniz: “120 bin oy almayı hedefliyoruz”
Yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı ve meclis üyesi adaylığı için her geçen gün başvuru sayısının arttığını belirten CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise, “Yüzün üzerinde meclis üyesi aday adayımız var, belediye başkanlığı için ise onun üzerinde aday adaylık başvurusu olacağı tahminindeyiz. Bu da CHP’nin Sarıyer’de var olduğunun bundan sonra da var olacağını kanıtıdır. CHP Sarıyer’deki bayrağını kimseye verme niyetinde değildir. Oy kaygısıyla, bir gece operasyonuyla 3 mahalle Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlandı. Biz tüm vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Ayazağa’da da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Aday adaylarımız demokratik bir ortam içerisinde birbirleriyle yarışacaklar. Bu yarışta projeleri iyi olan, kendisini topluma ve parti organlarına iyi tanıtan arkadaşımız ipi göğüsleyecek. Biz de onun etrafında kenetlenerek, CHP iktidarını tekrar Sarıyer’e ilan edeceğiz. 120 bin oy almayı hedefliyoruz. Ali İhsan Özdemir arkadaşımızla iki yıl süreyle beraber çalıştık. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Ali İhsan Özdemir adaylık başvurusunu yaptı galerisi resim 35
 

Bu haber toplam 11655 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
8 Yorum