Ali Düşmez'den Başbakan'a 10 numaralı forma

Ali Düşmez'den Başbakan'a 10 numaralı forma
İASKF Başkanı Ali Düşmez 2013 spor tesisinin toplu açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a milli takım forması hediye etti
AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı ve İASKF Başkanı Ali Düşmez, 2013 yılında yapımı tamamlanan 2013 spor tesisinin toplu açılışı töreninde amatör spor kulüplerini temsilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a milli takım forması hediye etti. 
 
2013 yılında yapımı tamamlanan 213 spor tesisinin toplu açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından gerçekleştirildi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki törende Başbakan Erdoğan’a eski futbolcu arkadaşlarıyla birlikte duygulandıran bir sürpriz yapıldı. Törende;   TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TASKK Başkanı ve Genel Başkanımız Ali Düşmez ve Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasay'lı futbolcu, Teknik Direktör ve yöneticiler de protokol sıralarında yerlerini aldılar. 

10numara1.jpg

Suat Kılıç spor yatırımlarını anlattı
Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirterek, "İnşaatına devam etmekte olduğumuz 789 spor tesisinden, yapımı tamamlanan 213'ünü Türk sporuna kazandırmak üzere bu salonda toplanmış bulunuyoruz." dedi. Bakan Kılıç, spor teşkilatının yatırımlara ayırabildiği kaynak 2002 yılında sadece 202 Milyon liraydı derken, Bugün 789 tesisin yatırım büyüklüğü 5 Milyar 250 Milyon Lira olduğunu ifade ederek Türkiye’nin bir olimpiyat spor ülkesine döndüğünü, Hakkâri’den İstanbul’a Edirne’den Kars’a Türkiye’nin 81 vilayetinde spor tesisleri yapılmasının program altına alındığını sözlerine ekledi. Bugün ise Hakkâri’ye bir kapalı olimpik yüzme havuzu, 2000 kişilik bir spor salonu bir gençlik merkezi, Yüksekova’ya bir gençlik merkezi kazandırıyoruz. Bu salonda amatörlerimiz çalışacak, gelecekte olimpiyatlarda başarı elde edecek sporcular yetişecek” diyerek salondakilere hitap etti.

10numara2.jpg

Başbakan eski takım arkadaşlarıyla kucaklaştı
Daha sonra Başbakan Erdoğan’ın gençlik yıllarına ait fotoğraflarının yer almasıyla BÜYÜK KAPTAN SAHAYA sloganları ile 16 yıl top koşturduğu Camialtı Spor, Erok spor ve İETT sporda top oynadığı takım arkadaşları tek tek sahneye davet edilerek Başbakanla kucaklaştılar.

alidusmez2-001.jpg

Törende Gençlere seslenen Başbakan Erdoğan, Türkiye’de bugün 4 Milyon 750 Bin lisanslı sporcu var olduğunu ve bu sporcuların sayılarının her yıl artarak spor tesisleri ile güçlenebileceğini bunların altyapısının oluşturulduğunu sadece bugün açılışı yapılmakta olan tesislerin bu alanda başlı başına bir hamle teşkil ettiğini belirterek Türkiye’nin her ilinden Olimpiyatlara hazırlanırcasına yatırım yaptıklarını dile getirdi. 
Başbakan Erdoğan’a 10 numaralı R.Tayyip Erdoğan yazılı forma İASKF Başkanı Ali Düşmez tarafından hediye edildi. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Şanlıurfa, Kilis, Aksaray, Ankara ve Samsun’da ki tesislerin açılışını canlı olarak online üzerinden yaptı. Daha sonra toplu olarak 213 spor tesisinin açılışı, Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ve Spor dünyasının ünlü isimleri ile bir arada kurdelesi kesilerek yapıldı.  Açılışı yapılan 213 tesisin içerisinde 3 atletizm kompleksi, 7 yüzme havuzu, 12 gençlik merkezi, 25 diğer spor tesisi, 63 spor salonu, 103 futbol sahası bulunuyor. 
Törenin ardından Başbakan sahneden tribündeki genç sporculara vole ile şut atarak futbol topu gönderdikten sonra tören sona erdi.

Bu haber toplam 9730 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT