Akıllı bisikletin keyfini sürün

Akıllı bisikletin keyfini sürün
Mayıs’ta hizmete giren sistemde 45 günde kiralanan bisiklet sayısı 20 bine ulaştı.
Kadıköy - Kartal arasında 10 istasyon ve 100 bisiklet ile İstanbullulara hizmet veren Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi yoğun ilgi görüyor. Mayıs’ta hizmete giren sistemde 45 günde kiralanan bisiklet sayısı 20 bine ulaştı. İSPARK, Üniversite ve STK’larında ilgi gösterdiği projenin kent genelinde uygun noktalarda yaygınlaştırılabilmesi için fizibilite çalışmalarını sürdürüyor.

isparkbisiklet3.jpg
 
Sağlıklı yaşam ve çevre için
Bisiklet kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisiklet severler bu sistem sayesinde istedikleri İsBike istasyonlarından bisiklet kiralayabiliyor. Vatandaşlar 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL, günlük 25 TL ücret ödeyerek haftanın her günü 07.00 ile 24.00 saatleri arasında bisikletleri kullanabiliyor.

isparkbisiklet2.jpg
 
Çevre dostu ve sağlıklı yaşamı destekleyen, şehir içi ulaşımın alternatif aracı olan bisikletin daha yaygın kullanılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ile bisiklet severlere güzel bir hizmet daha sunuyoruz. Kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız” dedi.

isparkbisiklet1.jpg
 
Sistem nasıl işliyor?
Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği  şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor.
 
İsBike abone kartları, abone noktasından veya internet (www.isbike.com.tr) üzerinden yapılan kayıt işleminden sonra posta yoluyla temin ediliyor. RF ID ve GPS teknoloji sayesinde veri tabanı ile irtibat kurarak aktif hale gelen sistemde bisikletin tüm hareketleri izleniyor.  Ayrıca, sistem alınan bisikletin her hangi bir “ Akıllı Bisiklet İstasyonuna “ teslim edebilme imkânı sunuyor.

isparkbisiklet4.jpg

Bu haber toplam 8312 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT