'Akdağ, Sarıyer'i 1.2 Milyon TL zarara soktu'

'Akdağ, Sarıyer'i 1.2 Milyon TL zarara soktu'
Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun düzenlediği basın toplantısıyla eski Başkan Mehmet Akdağ’a cevap verdi.
Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında eski Başkan Mehmet Akdağ’ın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere sert bir dille cevap verdi. Genel Sekreter Hüseyin Kızıltuğ, Basın Sözcüsü Gökan Zeybek, Yöneticilerden Hakan Şengül ve Bayram Ali Koçoğlu’nun da katıldığı toplantıda Akdağ döneminin borçlarını belgeleriyle açıklayan Başkan Akkoyun, "Önceki dönemlere ait bir sürü borç ödedik. Mehmet Akdağ'ın da korkmasına gerek yok, diğer borçlarını ödediğimiz gibi bunu da ödeyeceğiz merak etmesin” dedi.

saffet_akkoyun_ic1.jpg

Mehmet Akdağ’ın iddiaları gerçek dışı
Başkan Akkoyun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sizlerle göreve ilk geldiğimizde de bir toplantı gerçekleştirmiştik, o zaman da kısa süre için değil uzun bir süre için göreve geldiğimi söylemiştim. Şu an bazıları seçim istiyorlar ancak bize verilen yetkinin süresi henüz dolmadı. Genel Kurul bana görev verirse en az 10 yıl daha göreve talibim böyle bilinsin. Mehmet Akdağ göreve hazırım demiş, hangi göreve hazır? Gazetelere verdiği yalan beyanlarla kulübü 10 yıl daha geri atmak için mi göreve talip! Geçtiğimiz günlerde SGK tarafından muhataplara gönderilen icra takipleri ile ilgili basına yaptığı açıklamaların tamamı gerçek dışı beyanlardır. Öncelikle bu uygulama sadece Sarıyer Kulübü için değil Türkiye'de ki kulüplerin neredeyse tamamı için geçerlidir. Ayrıca icraaları bizim gönderdiğimizin iddia edilmesi ise akıl almaz bir durum. Alacaklı SGK, ben nasıl icra gönderebilirim, yanında bir sürü hukukçu bulunan Akdağ'ın böyle bir açıklamada bulunması ancak art niyet olarak açıklanabilir.”

saffet_akkoyun_ic2.jpg

Akdağ’ın borçlarını biz ödedik
Akkoyun, Mehmet Akdağ’ın kendisi hakkındaki eleştirilerine de şu ifadeleri kullandı: “Benim için ‘Amatörler', 'Profesyonel kulüp yönetemez, gitsin amatör kulüp yönetsin, ben göreve hazırım’ demiş. Şimdi size açıklayacağım bilgilerle kulübümüzü kim amatörce kim de profesyonelce yönetiyor siz karar verin. Mehmet Akdağ her fırsat bulduğunda kulüp binasının kendisi tarafından yenilendiğini anlatıyor, döneminde yapılan bu çalışma için futbol federasyonu kulübümüze ödenek verdiği halde, çalışmayı yapan firmaya senet veriliyor ancak bu senet bile ödenmiyor, bu borcu bile bizim yönetimimiz ödemiştir.
 
Akdağ, Sarıyer’i 1,2 milyon TL daha zarara uğratmıştır
Başkan Akkoyun, “Mehmet Akdağ kongrede kulübümüzün 1 kuruş borcu yoktur diyerek Genel Kurul'u kandırarak ibra olduktan sonra, futbolcularla yapmış olduğu gizli protokolleri oyunculara dağıtarak görevi devrettikten sonra dahi kulübü 1,2 milyon TL daha zarara uğratmıştır. Hayati Kaptanoğlu Başkan olduğunda, Mehmet Akdağ'ı telefonla arayıp konuyu görüşmek için defalarca randevu istememize rağmen bize randevu bile vermemiştir. Bu sezon geçmiş dönemlere ait olan 1,5 milyon TL üzerinde borç ödendi, bunun büyük bir bölümü ise Mehmet Akdağ dönemine ait. Şimdi Kulübü amatörce yönetenler kimler buna kamuoyu karar versin” dedi.

Korkmasın ona ödetmeyiz
Saffet Akkoyun SGK'nın talep ettiği alacaklarla ilgili olarak da, “Bu borçlardan dolayı eski yönetici arkadaşlarımızdan hiç kimsenin sıkıntı yaşamasına izin vermeyeceğiz. Mehmet Akdağ'ın da korkmasına gerek yok, diğer borçlarını ödediğimiz gibi bunu da ödeyeceğiz merak etmesin. İlgili mercilerle görüşmelerimizi yaptık ve son 3 sezonu ilgilendiren toplam 600bin üzerindeki bu borç için önümüzdeki hafta oturduğum evi ipotek ettirerek, aylık 17bin liralık ödemeler halinde 36 aylık taksit yapmak konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

huseyin_kiziltug.jpg

Kızıltuğ; “Sürpriz borçlarla karşılaştık”
Akkoyun'dan sonra söz alan Genel Sekreter Hüseyin Kızıltuğ, hukuki süreçleri devam eden futbolcu alacakları ve diğer piyasa borçları ile bilgiler verdi. Hiç bir yerde kaydı olmayan borçlar için sürekli sürpriz kanuni takiplerle karşılaşıyoruz. Son olarak bundan tam 3 yıl önce verilmiş bir senet için hakkımızda yasal takip başlatılmış. Araştırdık ve kimler tarafından bunun yapıldığını öğrendik, bizim açtığımız karşı davanın ardından muhatapları şu an taleplerinden vazgeçtiler. Bunları hangi zorluklar içerisinde görev yaptığımızı anlamanız için anlatıyorum" diye konuştu. Kızıltuğ bu sezon 4.5 milyon civarında bir bütçe kullanıldığını ve son iki sezonla ilgili her hangi bir futbolcu veya teknik eleman borcu bulunmadığını, geçmiş dönem borçlarınındı sürekli azaltıldığını belirtti.
 
Sarıyer kart sayısı artıyor
Kızıltuğ ayrıca, Türkiye İş Bankası ile yapılan anlaşma ile piyasa çıkartılan Sarıyer Kredi Kartlarının henüz bir yıl bile olmadan sayısının 1250'ye ulaşmış olduğunu, ayrıca Pide-Ban, Park Kaşık, Şuşoğlu Pastanesi, Mer-Balık ve son olarak da Sarıyer Marketler ‘de özel indirimler uygulandığını ve bir iki farklı kurumla daha görüşmelerin sürdüğünü belirtti ve tüm Sarıyerliler'den bu projeye destek olmalarını istedi.

hakan_sengul.jpg

Hakan Şengül; “Transfer çalışmaları sürüyor”
Transferlerden sorumlu yönetici konumunda ki Hakan Şengün ise Teknik Ekip ile yeni sezonda da devam kararı aldıklarını, geçmiş sezonda transfer konusunda yaptıkları hataların farkında olduklarını ve bu sezon aynı hatalara düşmeden alternatifli bir kadro oluşturacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 13303 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum