AK Parti’yi karıştıran açılış

AK Parti’yi karıştıran açılış
Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi’nin açılışına eski ilçe başkanlarının davet edilmeyerek, teşekkür edilmemesi AK Parti teşkilatında büyük rahatsızlık yarattı.

Yer tahsisi AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Nurettin Çelik döneminde yapılan, büyük bir bölümü ise eski İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir döneminde bitirilen Sarıyer Devlet Hastanesi’nin açılışına bu isimlerin davet edilmemesi ve teşekkür dahi edilmemesi AK Parti teşkilatında büyük rahatsızlık yarattı.

Çayırbaşı’nda yapılan ve ikinci kez açılışı gerçekleştirilen Sarıyer Hamidiye Etfal Devlet Hastanesi’nin yer tahsisi AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Nurettin Çelik döneminde gereçleştirilmişti. Çelik’in defalarca Ankara’ya giderek bulunduğu temaslar sonrası yer tahsisi yapılan hastanenin temeli ise 20 Mayıs 2013’te dönemin İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılmıştı. Hastane inşaatının büyük bir bölümü 2013-2014 yıllarında bitti. Salih Bayraktar’ın 2014’ün ortalarında İlçe Başkanı olmasının ardından takipsizlikten dolayı inşaatta çalışmalar yıllarca durduruldu. CHP’li meclis üyeleri de Salih Bayraktar döneminde durdurulan ve takibi yapılmayan hastane için defalarca önerge verdi.

AK Parti teşkilatı vefasızlık olarak yorumladı

Bayraktar’ın takipsizliğinden dolayı açılışı dört yıl gecikmesine rağmen, açılış töreninde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın “Salih Bayraktar’ın bu hastanenin nerdeyse her karesinde emeği var” diyerek eski ilçe başkanlarına ve meclis üyelerine teşekkür etmemesi partide rahatsızlık yarattı. Törene katılan partililer de, “Salih bey belediye başkan adayımız olabilir ama teşkilatın hafızasını tamamen silip, onların emeğini ayaklar altına almak doğru değil. Ne bakanımızın, ne ilçe başkanımızın ne de Salih beyin eski ilçe başkanlarına ve eski sağlık bakanımıza teşekkür dahi etmemesi büyük bir vefasızlıktır” şeklinde yorumlar yaptı.

Bu haber toplam 3701 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum