AK Parti’ye üst düzey ziyaret

AK Parti’ye üst düzey ziyaret
Afrika ülkelerinden Gine Bıssau’nun Dışişleri Bakanı ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’i ziyaret ettiler.

İstanbul’da düzenlenen 28. Comcec İslam ülkeleri konferansına katılan Afrika ülkelerinden Gine Bıssau’nun Dışişleri Bakanı ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’i ziyaret ettiler.

Gine Bıssau Cumhurbaşkanı Başdanışman Vekili  Dr. Ariceni Abdılai Jibrilo Beldc , Dışişleri Bakanı Faustino Fudut İmbali, Başkent Belediye Başkanı Antonio Artur Saino ve Dışişleri Müsteşarı Moktor Dlelo AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’i ziyaret ederek, Türkiye ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerini geliştirmek istediklerini, bu konularda desteğe ihtiyaç duyduklarını belirttiler.



İstanbul’a gelip Sarıyer’e gelmemek olmaz
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ali Düşmez, İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ayla Serpil Bağrıaçık, AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Duran Tanış, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Yaşar Aydın, Mehmet Büyük, Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Turan ve işadamı Adem Yutmaz’ın da bulunduğu ziyaret sırasında, Afrikalı konuklar, Türkiye’yi gelişmiş bir ülke olarak örnek aldıklarını ve ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birçok konuda desteğine ihtiyaç duyduklarını belirttiler. İstanbul Boğazı'nın da görülmeye değer güzelliklerden biri olduğunu ifade eden konuklar, Sarıyer'i de çok beğendiklerini belirttiler.



Biz de sivilleşmek istiyoruz
Daha önce Portekiz’in sömürgesiyken 11 yıl boyunca verilen silahlı mücadele ile bağımsızlığını elde eden Gine Bıssau’nun yönetimi üzerinde hala askerlerin etkisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanvekili Dr. Ariceni Abdılai Jibrilo Beldc, “Biz askerlerin gölgesinden kurtulup, tamamen sivilleşmek istiyoruz. Bu nedenle de Portekize’e karşı verilen bağımsızlık mücadelesinden sonra yönetimi üstlenen generalleri emekli etmek için uğraşıyoruz. Bunun için de her alanda gelişmiş ülkelerle diyaloğa girip, onlarla her alanda işbirliği yapmak ve desteklerini almak istiyoruz. Bu ülkelerden biri de Türkiye’dir. Bir süredir hem Ankara’da hem de İstanbul’da yönetici, siyasetçi ve iş adamlarınız ile diyalog kurup, ülkemize davet ediyoruz. Ayrıca ülkemizden Türkiye’ye gelen 80 gencimiz de buradaki üniversitelerde öğrenim görüyor” dedi. Misafirlerin konuşmalarını Türkiye’de öğrenim gören Gine Bıssau’lu bir öğrencinin tercüme etti. Meclis Üyesi Ayla Serpil Bağrıaçık da İngiliz konuşarak yardımcı olmaya çalıştı.



Özdemir,  “Son yıllarda Afrika ülkeleriyle iyi ilişkiler içerisindeyiz”
AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir Türkiye’nin son yıllarda Afrika ülkeleriyle iyi ilişkiler kurduğunu söyledi. Özdemir, yapılan ikramlar ve sohbetten misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu haber toplam 4754 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT