AK Parti'ye karşı hazırlanan operasyonu deşifre ediyoruz

AK Parti'ye karşı hazırlanan operasyonu deşifre ediyoruz
Sedat Özsoy'un adaylığının açıklanması ile birlikte Sivaslılar üzerinden AK Parti’yi yıpratmak için bu günlerde bir plan ortaya koyulmaya çalışılıyor.

Sarıyer’de yüksek oy potansiyeli olan Sedat Özsoy’un AK Parti’den aday gösterilmesi tüm siyasi dengeleri alt üst etti. AK Parti’nin Özsoy’la büyük avantaj sağlaması muhalif bazı çevreleri harekete geçirdi. Özellikle, Sivaslılar üzerinden AK Parti’yi yıpratmak için bugünlerde bir plan ortaya koyulmaya çalışılıyor. Sarıyer’de hazırlıkları yapılan bu planı şimdiden deşifre ediyoruz.

CHP’nin ve bazı çevrelerin en büyük beklentisi Sedat Özsoy’un AK Parti’de aday gösterilmemesi yönündeydi. AK Parti’nin Sedat Özsoy’la Sarıyer’de avantajlı duruma gelmemesi için tüm yollar denendi. Hatta Şükrü Genç’in desteklediği açıkça bilinen bazı yandaş gazeteler tarafından Sedat Özsoy aleyhinde yalan haberler yapılarak, AK Parti’de adaylık şansı zayıf olan Selami Uzun, son güne kadar kesin adaymış gibi gösterildi. Çünkü, Uzun’un adaylığı CHP için büyük bir şans olacaktı. Bu yüzden adaylık için hiçbir şansı olmayan Uzun aylarca kesin adaymış gibi kamuoyuna pompalanmaya çalışıldı. Bunun başka bir nedeni ise Selami Uzun’un Sivaslı olmasıydı.  
 

Sivas mağduriyeti yaratmak istiyorlar!

Şimdi ise Sarıyer’de AK Parti’yi yıpratmak amaçlı yeni bir operasyon hazırlığı var. Bazı dernekler ve yandaş medya üzerinden ortaya konulmaya çalışılan bu planı deşifre ediyoruz.
Malum çevrenin hedefi ise Sivaslı seçmen üzerinden AK Parti’nin gücünü azaltmak. Şöyle ki; Selami Uzun adaylık şansı çok düşük bir isimdi. Bu Sarıyer siyasetinde de çok net biliniyordu. Ancak CHP’li yandaş medya bunu çok iyi bildiği halde “Bakın AK Parti Sivaslı Selami Uzun’u son anda değiştirdi” gibi gösteriyor. Bunu dernekler aracılığı ile Sivaslılara karşı kullanmaya çalışan farklı bir grup var. 
 

AK Parti’yi zayıflatma planı!

Bu konuda değişik çevreler ise farklı bir plan hazırlıyor. “Sivaslı adayın hakkını yediler. Son anda değiştirdiler” gibi bir algı oluşturarak Sarıyer’de yüksek oy potansiyeli olan Sivaslılar üzerinden AK Parti zayıflatılmaya çalışılacak. Bu yönde bir takım organizasyonların olduğu yönünde net bilgiler geliyor.
 

Sivaslılar Sedat Özsoy’a destek veriyor!

Ancak önceki dönemlerde Sivaslıların Sedat Özsoy’a sempatiyle bakmaları ve destek vermeleri ise planı hazırlayan bu grup tarafından hesap edilmiyor. Daha çok Sarıyerlilik kimliği ile bilinen ancak demografik yapı olarak hem Sivas, hem de Karadenizlilerin sıcak baktığı Özsoy’un herkes tarafından sevilmesi muhalif grubun işini zorlaştırıyor.

Bu haber toplam 8358 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
2 Yorum