AK Parti'nin kararına büyük tepki!

AK Parti'nin kararına büyük tepki!
İmar ıslah planlarının görüşüldüğü belediye meclis toplantısında AK Parti grubu “ret” oyu kullanınca ortalık karıştı.

Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş Mahallerinin imar ıslah planlarının görüşüldüğü belediye meclis toplantısında AK Parti grubu “ret” oyu kullanınca ortalık karıştı. Planlar CHP’nin oy çokluğu ile geçince vatandaşlar AK Partilileri protesto etti. Tepkilerden dolayı uzun süre otoparkta mahsur kalan meclis üyeleri emniyet araçlarıyla götürüldü.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin gündeminde; Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş mahalleleri imar ıslah plan çalışması vardı. Mülkiyet sorunu yaşayan yüzlerce kişi sabahın erken saatlerinde meclis salonunun önünde toplandı. Pazartesi günün yaşanan tartışmaların ardından güvenlik gerekçesiyle halk toplantı salonuna alınmadı. Saatlerce salonun önünde bekleyen vatandaşlar toplantıdan çıkacak kararı bekledi.

meclis1-002.jpg

AK Parti “ret” kararı verince halk salona girmek istedi

Daha önce Emirgan, Kazım Karabekir ve Rumeli Hisarı için “evet” oyu veren AK Parti meclis üyeleri; Pınar, Çayırbaşı ve Kocataş mahalleleri için “ret” oyu verdi. Dışarıdan AK Parti’nin kararını öğrenen vatandaşlar tepki göstererek toplantı salonuna girmek istedi. Salonun önünde yığılan ve “Mülkiyet bizim hakkımız söke söke alırız” sloganları atan vatandaşlar emniyet görevlileri tarafından salona alınmadı.

meclis2-002.jpg

Otoparkta mahsur kalan meclis üyeleri emniyet araçlarıyla götürüldü

Binanın önünde beklemeye başlayan yüzlerce kişi, meclis çıkışında AK Parti meclis üyelerini protesto etti. Otoparkta meclis üyelerinin önünü kesen vatandaşlar onlardan açıklama yapmalarını istedi. Yaşanan yoğun tepkilerden dolayı meclis üyeleri uzun süre otoparktan çıkamadı. Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı’nın yakından takip ettiği protestoda meclis üyeleri polis kontrolünde kalabalık arasından çıkartılarak emniyet araçlarıyla götürüldü. 

meclis4-001.jpg

Hikmet Kaya, “Mücadelemiz sürecek”

Yaşanan gerginliğin ardından vatandaşlar basın açıklaması yaptı. Kazım Karabekir Mahallesi Kooperatif Başkanı Hikmet Kaya, “Oy çokluğu ile geçti diye her şey bitmiş değildir. Büyükşehir Meclisi’nde tüm Sarıyerliler olarak hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Mücadelemiz sürecek” dedi.

meclis3-002.jpg

Şükrü Genç; “Tapu alabilmenin tek yolu bizim izlediğimiz yol”

Daha sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açıklama yaptı. Yaşanan gelişmeleri anlatan Şükrü Genç, demokrasilerde oy çokluğunun da olduğunu belirterek, vatandaşın hakkına sahip çıkmasını istedi. Şükrü Genç, “Daha önce mühendisimiz ve avukatlarımız yoktu kandırılıyorduk. Şimdi hepsi var ve kandırılmıyoruz. Bizim yolumuz uzun. Bizim amacımız insanların oturduğu toprağın sahibi olması. 1 metrekare bile olsa sahipli olmak çok önemli. Tapu alabilmenin tep yolu var oda şuanda izlediğimiz yoldur, başka çıkış yolu yok. Bunu onlar da biliyorlar. Bunu ısrarla hep birlikte takip ediyoruz. ‘2981 ile olmaz’ diyorlar ama şuanda Ayazağa’da 2981’le tapu veriyoruz. Orada verebiliyorsak burada neden veremiyoruz? Tüm bunları göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi koruyacağız” dedi.

Topbaş’tan tapu açıklaması: 'Bu çalışma yasal değil'

İlgili Haberler
Bu haber toplam 8386 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum