AK Parti'nin kalesi Ayazağa'da Salih Bayraktar isyanı!

AK Parti'nin kalesi Ayazağa'da Salih Bayraktar isyanı!
Ayazağa’da toplanan yüzlerce kişi AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın tapuları engellediğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Ayazağa’da toplanan yüzlerce kişi AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın tapularını engellediğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalıştı. Ayazağalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Tankların, topların ezemediği bu halkı Salih Bayraktar’a ezdirmeyin” diye seslendi.

Ayazağa’da 124 ve 125 sokak olarak bilinen bölgede oturan 600’e yakın aile, tapularının verilmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar tarafından engellendiğini belirterek basın açıklaması yaptı. Ayazağa Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi ellerinde “Elini tapularımızdan çek Salih”, “İBB Başkanı Mevlüt Uysal mı Salih Bayraktar mı?”, “Reis sesimizi duy”, “Reis adına racon keseni sana şikayet ediyoruz” şeklinde pankartlar açtı.

ayazaga1-004.jpg

"Hep seçim malzemesi olduk"

Ayazağa Birlik Kooperatifi’nin yöneticileri yaptıkları basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Hakkımız olan tapularımızın verilmesini sağlamak, sesimizi sayın Cumhurbaşkanımıza duyurmak amacıyla burada toplandık. Birkaç sene önce Büyükşehir’e bu sorunumuz ile ilgili müracaat ettiğimizde ada bazında değil parsel bazında dönüşüm yapılacağını söylediler ve kooperatif kurmamız gerektiğini belirtirler. 124 ve 125 sokak olarak 36 bin metrekarelik bölgede yaşayan 630 hane olarak birleştik. Kanunen ne kadar çok birleşirsen kat irtifa hakkın daha yüksek oluyor. Hepimiz buranın 40-50 yıldır çamurunu, tozunu çektik; çoluk-çocuğumuzun boğazından kısarak ev veya arsa aldık. Seçimlerde politikacılar tapularınızı vereceğiz diyerek bizleri seçim malzemesi yaptılar. 10 metre yakınımıza kadar yeni gökdelenler yapıldı; bizden sonra gelen herkesin tapusu var ama bizlerin yok.

ayazaga-kck.jpg

"Ayazağa dosyası Salih Bayraktar’da"

2011’den sonra yoğun çalışmalarımız sonucu mağduriyetimizi fark eden Büyükşehir yetkilileri sesimizi duydu eksik de olsa 2015’te imar planlarımız çıktı. Sorunlarımız çözülüyor, insanca evlerde yaşayacağız diye sevinirken dosyalarımız hazırlandı. Büyükşehir’de sadece imzalanması kalmıştı. Ama birden dosyalarımız geri çekildi. Kentsel dönüşümün devletin tüm kurumları tarafından desteklendiği bir dönemde, vatandaşın her türlü fedakârlıklarla kurduğu bu oluşumu AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ne hikmetse yok etmek istiyor. Kooperatif olarak dosyanın akıbetini Büyükşehir’e sorduğumuzda bize “Ayazağa dosyası Salih Bayraktar’da” dediler.

ayazaga3-001.jpg

"Ayazağa halkını tehdit ediyor"

Ne gariptir ki Ayazağa’nın bu sorununu Salih Bayraktar’a rağmen çözmeye çalışan İmar Komisyonu Başkanı ile AK Parti Grup Başkan Vekili’nin yerleri değiştirildi. Bu konularla alakalı Salih Bayraktar’a gittiğimizde de bize cevaben, Ayazağa ile ilgili çok güzel planlarının olduğunu her şeyin güzel olacağını söyleyip insanları geri döndürüyor, ne durdurma sebebini ne de çözümünü söylüyor. En son iki dernek başkanımızı çağırıp yaptığı toplantıda mahalle kabadayısı edasıyla, “Elinizden geleni ardınıza koymayın” diyerek onları tehdit ediyor.

ayazaga2-004.jpg

"15 Temmuz’da köprüye çıkan, tankların altına yatan insanlarız"

Sayın Cumhurbaşkanımız, bu Ayazağa halkı köprülere gidenler, tankların altına yatan insanlardır. Halkı ile gönül bağı kuramayan, Ayazağa halkını muhatap almayan, dediğim dedik çaldığım düdük deyimiyle hareket eden birinin insafına bizi bırakmayın. Bizler şu seçim arifesinde vatan, millet söylemleri oluşturmaya çalışırken, Salih Bayraktar’ın bizim için hayati önem taşıyan bu konuyu çıkmaza sokması kimlerin ekmeğine yağ sürüyor onu da sizin takdirinize bırakıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan bizi Salih Bayraktar’ın zulmünden en kısa sürede kurtarmasını bekliyoruz.

ayazaga6.jpg

Tankların ezemediği bu halkı Salih Bayraktar’a ezdirme

Daha sonra söz alan Emin Kazdal ise Salih Bayraktar ile tapular konusunda tam 5 kez görüştüğünü belirterek, “Ama buna rağmen bir arpa boyu yol ilerleyemedik. Hiçbir sorunumuza 'çözeceğim' demedi aksine “Ben buraya isteyerek ilçe başkanı olmadım” dedi. Dosyalarımız imza için sayın Mevlüt Uysal’a iletilmişti ama Büyükşehir’de yaşanılan görev değişiklikleri sırasında İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Ayazağa ile ilgili Uysal'a talimatlar yağdırmıştır. Ayazağa halkı olarak soruyoruz; Büyükşehir Belediye Başkanı Salih Bayraktar mıdır, Mevlüt Uysal mıdır? Dünya Müslümanların lideri olan, Ortadoğu halklarının ümidi olan Cumhurbaşkanım size yanlış bilgiler veriliyor. Ne yaptık ne ettik ama Salih Bayraktar’ı geçemedik? Tankların, topların ezemediği bu halkı Salih Bayraktar’a ezdirmeyeceğinize inanıyoruz. Biz cumhurbaşkanımızın yanındayız ona inanıyoruz ve güveniyoruz. Halkın gücü herkesin üstündedir, halkın zararına hiçbir şey yapmayacağım diye seslenen cumhurbaşkanımızın bu zulme dur diyeceğinden eminiz” diye konuştu.

ayazaga4.jpg

ayazaga5.jpg

ayazaga7.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 11429 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
2 Yorum