AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş

AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kadir Topbaş olduğunu açıkladı.
1999 yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Kadir Topbaş, 2004 ve 2009 yıllarında AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2 dönem üstte başkanlık yapan Kadir Topbaş 3. kez aday gösterildi. Topbaş tekrar seçildiği takdirde bir rekora imza atmış olacak.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı
 
KADİR TOPBAŞ KİMDİR?
Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğan Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 yılında doğdu. Topbaş, orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Kadir Topbaş doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri" konusunda tamamladı.
 
Uzun yıllar "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1999 seçimlerinde ikinci kez seçilen Topbaş, 2011 Yılı Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi UNACLA Başkanı Olarak seçildi ve bu görevini sürdürüyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 5643 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT