AK Partililerden yardım istedi

AK Partililerden yardım istedi
Sarıyer Belediyesi’nin 2011 faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında Belediye Başkanı Şükrü Genç ile AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan arasında tapu ve nikâh salonu tartışması yaşandı.

Vakıf arazileri üzerinde oturan vatandaşların tapuları ile ilgili başlayan tartışma, Sarıyer Manşet’in ortaya çıkarttığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na attırılan hayali temele kadar gitti. Canarıkan, Şükrü Genç’e “Hayali temeli genel başkanınıza ben mi attırdım?” deyince Genç de Canarıkan’a “Hayali temel yok, temel orada son 2 yılda ne kadar yardım ederseniz o kadar sevap işlemiş olursunuz. Ya biraz destek verin bize. Yolumuzu açın” diyerek yardım istedi.

İşte mecliste yaşanan o diyaloglar:



Şükrü Genç: Vakıflardan Milli Emlak’a geçirilen ve Sarıyer Belediye tarafından verilecek olan tapular neden engellendi? Metrekaresi 200 TL’ye tapu alacak vatandaşın şuandaki tapu maliyetini biliyor musunuz? Ve alabiliyorlar mı?

Fuat Bay: Siz oyaladınız biz bir şey yapmadık ki?

Şükrü Genç: Dön arkaya arkandaki arkadaşa sor.

Halil Canarıkan: Emlak değerlerini %300 arttırmasaydınız siz de.

Şükrü Genç: 40 bin TL’ye bir kişiye mal olacak tapunun vatandaşa şuan ki maliyeti 340 bin TL’dir.

Halil Canarıkan: Ne münasebet, Beykoz, Eyüp, Beyoğlu ne yaptı?

Şükrü Genç: Beykoz da yapamadı Eyüp de yapamadı. Sen hiç gecekonduda oturdun mu? Sen oradaki vatandaşın sıkıntısını bilemezsin.

Halil Canarıkan: Emlak rayiç bedellerini siz bu kadar arttırmasaydınız o insanlar şimdi bu zor duruma düşmüş olmayacaktı.

Şükrü Genç: Silahşörler beni dinler misiniz?
- İtirazlar üzerine kayıtlardan çıkarıldı -



Şükrü Genç: Son 2 yılda ne kadar yardım ederseniz o kadar sevap işlemiş olursunuz. Ya biraz destek verin bize. Yolumuzu açın.

Halil Canarıkan: Sayın Genel Başkan’a hayali temeli ben mi attırdım Sayın Başkan?

Şükrü Genç: Hayali temel yok. Temel orada. Halil Bey orada önce nikâh tazeleyeceğiz o işi de bu sene beraber yapacağız. Sizden tek bir şey istiyorum. Evrakların altına imza koymayın.

Halil Canarıkan: Daha oranın projesi onaylanmadı. Projesi onaylanmayan yere nasıl temel atıyorsunuz siz?

Şükrü Genç: Biz bize yapılan yardımları hiç unutmayız. Sizden yardım istiyoruz. Özellikle Büyükşehir’de sizin bu konulardaki duyarlılığınıza inanıyorum. Kız voleybol takımı şampiyon oluyor ama Sarıyer’de maç oynayacağı salon yok. Aslında var. Metin Oktay tesislerini alalım ve Sarıyer’e bir spor tesisi daha kazandıralım. Ben bu konuda sizlerden yardım istiyorum.

AK Partili Hüseyin Coşkun: Belediye binası ile ilgili belediye Başkanımız Yusuf Tülün’e teşekkür bile etmediniz. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden hiç bahsetmiyorsunuz. 

Şükrü Genç: Ben emeği geçen herkese teşekkür ettim isim vermedim.

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT