AK Partililer borçlanmaya tepki gösterdi

AK Partililer borçlanmaya tepki gösterdi
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, meclisten 87 Milyon TL borçlanma yetkisini aldı.

Şükrü Genç'in 87 Milyon TL'lik borçlanma yetkisi kararı oy çoluğu ile alınırken, AK Partililer Sarıyer’in geleceğinin ipotek altına alındığını belirterek karara karşı çıktılar. 

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılmadığı toplantıya 87 milyon TL’lik borç yetkisi damga vurdu. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında neredeyse zirvede yer alan Sarıyer Belediyesi’nin hizmet üretmeden sürekli borçlandığı belirtilirken, AK Partili Nurettin Çelik, Hüseyin Coşgun ve Abdullah Akşahin gibi isimler kürsüde sert eleştirilerde bulundular.
 

Sarıyer’de borçlanma, meclis klasiği oldu!

Geçtiğimiz dönem yaptığı sert muhalefetiyle bilinen AK Partili Hüseyin Coşgun, konuşmasında yine Şükrü Genç’e yüklendi. Borçlanma ile ilgili gündem maddelerinin meclisin bir klasiği haline geldiğini vurgulayan AK Partili Coşgun, “Her meclis öncesi 'yine nasıl borçlanacağız' diye merakla geliyoruz. Başkanın hakkını verelim bu dönem hızlı bir giriş yaptı. İkinci meclis oturumunda 2 tane borçlanma gündem maddesiyle tüm hız devam ediyoruz. Bu maddeler oy çokluğu ile de olsa meclisten geçiyor. Ama biz akabini öğrenemiyoruz. İller Bankası’ndan veya herhangi başka bir bankadan ne kadar borç aldığımızı bilmiyoruz. Bu konuda belediyemiz şeffaflık ilkesine uymama konusunda güzel bir örnek sergiliyor maalesef” dedi.
 

Genç’i, CHP’li meclis üyesinin sözüyle vurdu!

Belediye yönetiminin gizli kapaklı halka açık hareket etmediğini vurgulayan Coşgun, “Ben 5 yıl boyunca belediyemizin ne kadar kredi aldığını ve ne kadar borcu olduğunu önergeler vermeme rağmen nedense bir türlü bilgi alamadım. 2012 yılında, 224 milyon olan faiz giderlerimiz, 2013 yılında ise %600 artışla 1 milyon 300 bin TL olmuştur. Eski meclis üyeniz Erdal Sarıgöl’ün bir tabiri vardı, “Sarıyer’in geleceğini ipotek altına alıyorsunuz” diye. Bu borçlanma meclisten geçer ve siz bu borçlanmayı gerçekleştirirseniz Erdal Bey’in bu sözünü gerçekleştirmiş olacaksınız” diye konuştu.
 

Borç var hizmet yok!

Coşgun sözlerine şöyle devam etti; “5 yılın üzerinde 100 milyon TL’nin üzerinde bir borç artışı gerçekleştirdiniz. Buna rağmen Sarıyer’de marka değeri olan bir eserinizi de göremiyorum. 16 Ekim 2012 yılında yaklaşık maliyeti 83 milyon TL olan hizmet binası ve kültür merkezi yapım işi ihalesini 68 milyona bir firmaya verilmişti. Şuan 87 Milyon borç istediğiniz bu işi 68 milyona ihale etmiştiniz. Ben bunu da manidar buluyorum. Belediyenin ekstra zarara uğratılmasını da kabul etmiyorum. Yakında Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin gelirleriyle öz kaynaklarımızın artacağını düşünüyor, bu işin öz kaynaklarımızla yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.
 

Hani belediye binasını Eczacıbaşı yapacaktı?

Sarıyer’de bu proje artık şaibeli bir duruma gelmiştir. Bu meşhur akıllı hizmet binasını önce sponsor desteği ile yapacağız dediniz ama beceremediniz. Eczacıbaşı’nın desteğiyle inşaatın ciddi bir kısmının yapılacağını Sayın Başkan yine bu kürsüden söylemişti. 5 yıl boyunca sürdürdüğünüz borçlanma anlayışına halen devam ediyorsunuz. Kaldı ki Sarıyer Belediyemiz taşeronda çalışan arkadaşlarımızın maaşlarını düzgün ve tam olarak veremezken, ben bu borçlanma yetkisine göz yummayacağımızı ifade etmek istiyorum.
 
Coşgun’un konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok komisyon raporu ile ilgili bilgi verdi. Oylamaya sunulan madde CHP’lilerin oy çokluğu ile kabul edildi. 

Bu haber toplam 6599 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum