AK Partili Selçuk Bozkır’dan Şükrü Genç’e sert eleştiriler

AK Partili Selçuk Bozkır’dan Şükrü Genç’e sert eleştiriler
AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sert eleştirilerde bulundu.

Sarıyer bu boş faaliyet raporunu hak etmiyor

Sarıyer Belediyesi’nin 2015 faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sert eleştirilerde bulundu. Raporda Sarıyer’in sorunlarına yönelik bir şeyin bulunmadığını belirten Bozkır, “Sarıyer halkı bu boş faaliyet raporunu hak ekmiyor” dedi.

Faaliyet raporunun boş olduğunu ve sadece kültürel faaliyetlerle içinin doldurulmaya çalışıldığını belirten Bozkır, “Bütün bürokratlarımıza, memurlarımıza ve çalışan işçilerimize çok teşekkür ediyorum. Sebebi ise, bu kadar boş faaliyet raporunu olabildiğince doldurmaya çalışmışlar. Yükte ağır ama pahada hafif bir faaliyet raporu olmuş. Bu rapor olsa olsa kültür raporu olur. Rapor içinde 80 sayfa kültür faaliyetlerine ayrılmış. Sarıyer’in en büyük sorununu sorduğumuzda Sarıyerliler'in yüzde 99'u imar ve mülkiyet der. 300 sayfa içinde imar sorununa sadece 2 sayfada değinilmiş. Bu sayfalarda da Büyükşehir’in hazırlayıp sizlere sunduğu Ayazağa ve Maslak planları var. Korkuyorum seneye olacak raporda imar ve mülkiyet sayfaları boş kalacak” dedi.

Raporda mülkiyetle ilgili bir şey yok

Raporda Sarıyer’in en büyük problemi olan mülkiyetle ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığını vurgulayan Bozkır, “39 mahallemizle ilgili artık şu meclise bir çalışma getirin. Derbent projesi yanlış dediniz, iptal ettirdiniz. Bir çözüm önerisini getirdiniz mi 7 yıldır meclise?” diye sordu. 

Ayazağa’daki binayı borçlarıyla devraldılar

Ayazağa’daki Rauf Denktaş Kültür Merkezi ile ilgili konuşan Bozkır, “Ayazağa’da bir kültür merkezimiz var 2 yıldır geri alınamadı. Geri alma şartı olarak Şişli Belelediyesi’ne TOKİ tarafından verilen 500 milyon TL’lik arsanın yarısını hibe ediyorlar bir de kültür merkezinin tüm borçlarını Sarıyer’e veriyorlar. Zaten o bina Ayazağalıların vergileriyle yapıldı. Bitmiş binanın nasıl borçlarını devralırsınız” dedi.

Sizi kandırmışlar başkan!

Şükrü Genç’in sunumda en çok üzerinde durduğu belediye hizmet binasının inşaatına da değinen Bozkır, “Bir diğer konu ilk yeşil kamu binası konusu. Biz 2 yıldır bunu örneklerle, resimlerle defalarca anlattık. Sizi kandırmışlar bu belli, öyle binalar var ki yeşil bina olarak. Bu kandırmacaya artık son verin. Bir de belediye binası geçen sene raporda Maslak’taydı, bu sene kitapçıkta nerde olduğu da belli değil. Pınar Mahallesi adına size sitem ediyorum” diye konuştu.

Araç ihalesi ve akaryakıta 22 milyon TL verilmiş

Faaliyet raporundaki diğer çalışmaları değerlendiren Bozkır şu eleştirilerde bulundu; “Asfalt rekoru kırıyoruz diyorsunuz, 2015’de dökülen asfalt miktarı, Ayazağa, Maslak ve köyler bağlı değilken 2013 yılında dökülen asfaltın yarısı kadar. 7 yılın sonunda özellikle son 2 yıldır AK Parti grubumuzun yoğun önergeleri ve teşvikleri ile okullar noktasında bir şeyler yapılmaya başlandı. Her defasında dile getirdik, yapılana kadar direttik en sonunda bu haklı isteğimize ve takibimize yeterli olmasa da cevap alabildik. Biz Sarıyer’de, Sarıyer Belediyesi’nin sıfırdan yaptığı bir okulu bekliyoruz. Geçen sene, 'denk bütçe ile karşınıza geleceğiz' dediniz ama yine bütçe açık. Araç kiraları ve yakıta 22 milyon TL harcıyorsunuz. Komşu belediyemiz Kâğıthane bu kaleme 9 milyon harcıyor”

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 6734 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum