AK Partili Çelikyay'dan belediyeye 'alkol' sorusu

AK Partili Çelikyay'dan belediyeye 'alkol' sorusu
AK Parti Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, Şükrü Genç’i alkol firması ile yaptığı işbirliği ve hayvan barınağı üzerinden eleştirdi.

Bağımlılıkla böylemi mücadele edeceksiniz?

Sarıyer Belediyesi’nin 2015 faaliyet raporunu değerlendiren AK Parti Meclis Üyesi Hicran Hamza Çelikyay, Şükrü Genç’i alkol firması ile yaptığı işbirliği ve hayvan barınağı üzerinden eleştirdi.

Sarıyer’in bütçesi başka yerlere aktarılıyor

Kürsüden faaliyet raporunu değerlendirmek için söz alan AK Partili Çelikyay, Sarıyer Belediyesi’ni şu konularda eleştirdi: “Kardeş kent ilişkilerimiz teknik düzeyde yürütülmüyor. Sarıyer’e herhangi bir yatırım yapılması gerektiğini söylediğimiz zaman bütçemiz yok deniyor, ancak bu bütçeler Anadolu’daki küçük belde ve kasabalara kardeş kent adı altında aktarılıyor. Ayrıca SODEM ile birlikte Avrupa’ya ne kadar para aktarılıyor bilmiyoruz, Türkiye aleyhinde rapor yazan sosyalist milletvekilleri ile orada birlikte çalışıyorsunuz. Faaliyet kitapçığında basın danışmanlığının çalışmaları var. İyi güzel, fakat başkanın başka danışmanı yok mu? Varsa onların çalışmaları kitapçıkta neden yok, yoksa onlar çalışmıyor mu?

Bağımlılıkla böylemi mücadele edeceksiniz?

2012’de Sarıyer Belediyesi alkol firması olan Anadolu Efes ile bir protokol imzaladı. Rumeli Hisarı Nispetiye Caddesi’ni düzenleme projesi denildi ama aslında o Anadolu Efes grubunun Barlar Sokağı projesi. Ne yazık ki web sitelerine girdiğinizde bile yaşınızı soruyor. Yani 18 yaşın altındaysanız, belediyemizin protokol yaptığı kurumun sitesine bile giremiyorsunuz. Belediye, halkı bağımlılıktan korumaktan bahsediyor ama belediyemiz bir alkol firmasıyla işbirliği yapıyor. Zekeriyaköy’e imar planında bulunan cami alanına 100 metreden yakın olan yere içki ruhsatı verildi. Siz bağımlılıkla mücadeleyi bu şekilde mi yapacaksınız? İmar konusunda ilgisiz politikalar açıkça kendini belli ediyor.

CHP’lilerin Beykoz ve Üsküdar çelişkisi

İBB Meclisi’nde Beykoz ve Üsküdar için red oyu kullanan CHP’liler, aynı gündemi Sarıyer meclisine getirdiler. Burada ama 'evet' dediler. Böyle bir çelişki içinde kalmak istemezdim. CHP’li üyeler İBB’de bu madde için ne tür bir oylama yapacaklar merak ediyorum.

Bir kediye sahip çıkmayan bir belediye var

Hayvan barınağındaki olumsuz koşulları eleştiren Çelikyay, “Hayvan Barınağı çok tartışıldı. Kitapçıkta barınağın resmi var ama içinde hayvan yok. Öğrenciler olmasa okulu ne güzel yönetirdik, hayvanlar olmasa barınağı ne güzel yönetirdik gibi birşey bu. Bir profesör hocamız Kasım ayında barınağa gelmiş, akademik bir rapor hazırlayacağını söylemiş. 4 aydır halen rapor hazır değil. Umarım bu rapor hazır olunca yönetim bizimle de paylaşılır. Sosyal medyada bu konuda tepki veren insanlara ‘trol’ diyorsunuz. Onlar trol değil, halkı anlamak zorundasınız. Bir vatandaşımız sosyal medyada şöyle diyor; “Sarıyer Belediyesi kedimi yok etti. Sakın güvenip evcil hayvanınızı teslim etmeyin. Canım gibi değer verdiğim kedimi yok ettiler.” Siz bir kediye daha sahip çıkamıyorsunuz, zaten halk belediyeyi size teslim ettiğine bin pişman artık vatandaş size bir kedi dahi teslim etmeyecek.”

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 7310 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT