AK Parti’den Abdullah Akşahin talebi

AK Parti’den Abdullah Akşahin talebi
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Grubu, FETÖ firarisi meclis üyesi Abdullah Akşahin’in meclis üyeliğinin düşürülmesini istedi. 

AK Parti Sarıyer Belediye Meclisi’ne FETÖ’den gözaltı kararı verilen ve halen firari durumda bulunan AK Parti Meclis Üyesi ve İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Akşahin’in meclis üyeliğinin düşürülmesi talebinde bulundu.

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, “Partimiz bu kişiyi ihraç etmiştir. Gerekli belgeleri meclis başkanlığına sunabiliriz. 3 toplantıda izinli saymadan düşürebiliriz. Bunu öneriyoruz ” dedi. 

Konuyla ilgili görüş belirten CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek ise, “Uzun bir süredir zaten Türkiye OHAL ile yönetiliyor. Her gün çıkan KHK’larla bir sürü karar alınıyor. Belediye başkanlarının yerine kayyum atanıyor. Birçok belediye başkanı istifa ettiriliyor. Burada belediye meclislerini sıkıştırmak yerine yine bir KHK çıkarttırın ve bu durumdaki tüm meclis üyelerinin meclis üyeliklerini düşürün. Hem böylece Sarıyerle sınırlı kalmaz” diye konuştu. 

Yaklaşık 5 aydır firari durumda olan Abdullah Akşahin için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından Bylock kullandığı şüphesiyle gözaltı kararı verilmişti. Bir işadamının referansı ile Sarıyer’e gelen Akşahin aynı zamanda eski belediye başkanı Sedat Özsoy’un da avukatlığını yapıyordu.

Bu haber toplam 4935 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT