AK Parti’de temayül yoklaması heyecanı

AK Parti’de temayül yoklaması heyecanı
AK Parti’de adaylık süresi doluyor. Pazar günü İstanbul İl Başkanlığı’nda aday adayları için temayül yoklaması yapılacak. Sarıyer için 3 isim yarışıyor.

31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerine giderken AK Parti’de de adaylık için Sarıyer için büyük mücadele devam ediyor. Şuana kadar belediye başkan aday adaylığı için müracaat eden tek isim AK Parti İBB Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun var. AK Parti’de aday adaylık başvurusu 22 Kasım’da sona eriyor. Ancak İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ve aday adaylık için Devlet Demir Yolları’ndaki görevinden istifa eden Şems Çakıroğlu’nun da başvuru yapması bekleniyor. AK Parti’de 26 Kasım Pazar günü ise İstanbul İl Başkanlığı’nda başvuruyu yapan aday adayları için temayül yoklaması yapılacak.

Temayül yoklamasında kimler oy kullanacak

Temayül yoklamasında; ilçede ikamet eden ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri, ilçede oturan asil il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanı ve asil yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik ve kadın kolları asil yönetimi, ilçe meclis üyeleri, mahalle başkanları ana kademesi ve parti üyeliği devam eden önceki dönem ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları oy kullanabilecek.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT