AK Parti'de Salih Bayraktar istifa mı ediyor?

AK Parti'de Salih Bayraktar istifa mı ediyor?
AK Parti’de belediye başkanı adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları adaylık garantisi olmadan istifa ettirilecek.

AK Parti yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını hızlandırırken, Kasım ayı boyunca partinin genel merkezinde hummalı bir çalışma yürütülecek. İl ve ilçe başkanlarından belediye başkanı olmak isteyenler ise liste garantisi olmadan istifa ettirilecek.

Partinin bu kararından sonra gözler Sarıyer’e çevrildi. Sarıyer Belediye Başkan adaylığı için son dönemde mevcut İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın ismi ağırlık kazanıyor. Bayraktar şuana kadar adaylığı ile ilgili bir açıklama yapmadı ancak AK Parti seçim takvimine göre; 12 Kasım’a kadar istifa edip belediye başkan aday adaylığını açıklaması gerekiyor.

Yeni ilçe başkanı Sivaslı mı olacak?

Salih Bayraktar’ın istifası durumunda yeni ilçe başkanının kim olacağı ve nasıl bir ilçe yönetiminin oluşturulacağı ise merak ediliyor. Sarıyer’deki Karadeniz - Sivas dengelerine göre; parti teşkilatında Salih Bayraktar’ın yerine ilçe başkanlığına gelecek isim ise oldukça önem kazanıyor. Yaklaşık 40 bin civarındaki Sivaslı seçmenin küstürülmemesi için hem ilçe yönetiminde hem de meclis üyeliği listesinde iyi bir denge kurulması düşünülüyor. 

Öte yandan Salih Bayraktar’ın adaylığı durumunda CHP’ye yakınlığı ile bilinen Sarıyer’deki bazı siyasetçilere meclis üyeliği listelerinde ön sıralarda teklif götürüleceği konuşuluyor. Bayraktar’ın adaylığını destekleyen çevreler, “Başkan adayı Karadenizli, ilçe başkanı ve meclis çoğunluğu ise Sivaslı olsun” düşüncesiyle hareket ediyor.  

Ayrıca Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görev yapan Sarıyer eski Belediye Başkan Yardımcısı Şems Çakıroğlu’nun da adaylık için kulis yaptığı ve önümüzdeki günlerde adaylık başvurusu yapabileceği belirtiliyor.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5863 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum