AK Parti'de kimler aday olmak istiyor?

AK Parti'de kimler aday olmak istiyor?
Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin bağlanmasından sonra kamuoyu yoklamalarında da AK Parti'nin Sarıyer’de önde çıkması partide siyaset yapan isimleri oldukça heyecanlandırdı.
Yerel seçimlere 7 ay kala Sarıyer’de 2009’un rövanşını CHP’den almak isteyen AK Parti’de aday adayı bolluğu yaşanıyor. Genel merkezin üzerinde durduğu isimlerin dışında birçok kişi de aday adayı olmak için ilk etapta teşkilatın nabzını yokluyor. AK Parti kulislerinde ismi geçen bazı aday adaylarına teşkilat içerisinde oldukça sıcak bakılırken, halktan kopuk duran, Sarıyer’in dışından gelen, sadece kendisini öven tavırlar sergileyenlere ise pek sıcak bakılmıyor.
 
Genel merkezin üzerinde durduğu isimler  
Geçtiğimiz günlerde Sarıyer’de araştırma yapan Metropol Araştırma Şirketi gibi anket firmalarının yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’nin üzerinde durduğu ve halka sorduğu isimler arasında, eski Belediye Başkanı Sedat Özsoy, mevut İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AB Bakanı Egemen Bağış, Milletvekili Nimet Baş ve eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün bulunuyor. 

Kulislerde konuşulan diğer isimler
Genel merkezin üzerinde durduğu isimlerin dışında da AK Parti kulislerinde çok sayıda farklı isim geçiyor. Aday adaylıklarını henüz açıklamasalar da, eski Belediye Başkan Yardımcısı Şems Çakıroğlu, eski İlçe Başkanı Nurettin Çelik, 2009 Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu, eski Milletvekili Selami Uzun, Meclis Üyesi Ali Düşmez ve Cemil Özbalta ve Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Turan da adaylık için kulislerde konuşulan diğer isimler...
 
Teşkilat dışarıdan adaya sıcak bakmıyor 
AK Parti Sarıyer teşkilatı partinin belirleyeceği aday etrafında birleşmeye kararlı olsa da Sarıyer’de siyaset yapmamış, dışarıdan gelebilecek olası bir adaya pek sıcak bakılmıyor. Teşkilatta; “Sarıyer’e belediye başkan adayı olacak ismin, Sarıyer’de siyaset yapmış olması gerektiği” fikri hakim. Bu durum ise ithal adayların da işini de zora sokuyor.
 
Teşkilatın sıcak bakmadığı bir diğer aday profili ise görev yaptığı kurumları kullanarak kendisini sürekli öven tavırlar sergileyen isimler. Halktan kopuk duran bu isimlerin de seçimde olumlu bir karşılık bulamayacağına inanılıyor.
 
AK Parti’de ismi geçenler arasında kimler şanslı? 
Teşkilat kime daha sıcak bakıyor?
Hangi aday hangi özelliği ile öne çıkıyor? 
Meclis üyeliklerine kimler daha yakın?
 
İsim isim araştırmalarımız ve analizlerimiz devam edecek…

Bu haber toplam 13523 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
34 Yorum