AK Parti’de kaç kişi aday adayı oldu?

AK Parti’de kaç kişi aday adayı oldu?
AK Parti'de geçen hafta başlayan belediye başkan adaylığı başvurularında son tarih uzatıldı.

Sarıyer’de belediye başkan aday adaylığı için şuana kadar sadece iki ismin başvuruda bulunduğu öğrenildi. AK Parti’de aday olmak isteyen mevcut ilçe başkanlarının adaylık takvimi içinde istifa etme zorunluluğunun olmadığı öğrenilirken, İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın da istifa etmeyeceği ve adaylık sürecini bu şekilde götüreceği belirtiliyor. Sarıyer’de gün içinde birkaç kişinin daha aday adaylık başvurusu yapabileceği de gelen bilgiler arasında…

AK Parti'de adaylar Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak komisyonda belirlenecek. Aday belirleme sürecinde de AK Parti geçmiş seçimlere göre farklı bir yöntem izleyecek. Geçmiş dönemlerde adaylar mülakata alınıyordu. Bu kez dosyalar üzerinden ve parti kurmaylarının hazırladıkları raporlar üzerinden aday belirleme sürecine gidilecek.

Mevcut AK Partili belediye başkanlarının görevleri boyunca yaptıkları hizmetler, vatandaşta karşılığı, verdiği vaatlerin ne kadarını gerçekleştirdiği tek tek Genel Merkez tarafından hazırlanan özel dosyalarında yer alacak. Bu sonuçlar il ve ilçe bazında yapılan anketler ve saha çalışmalarıyla birlikte değerlendirilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

AK Parti Genel Merkezi’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek olan 2019 Mahalli İdareler seçimleri Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır" denildi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 3680 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT