AK Parti’de derin sessizlik! İlçe Başkanı kim olacak?

AK Parti’de derin sessizlik! İlçe Başkanı kim olacak?
AK Parti Sarıyer teşkilatı derin bir sessizliğe bürünürken, eski bir milletvekilinin Sarıyer ilçe başkanlığı için hazırlık yaptığı belirtiliyor. 

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda 9 Aralık’ta yapılacak olan kongre için adaylar arasındaki yarış tüm heyecanıyla devam ederken, AK Parti Sarıyer teşkilatı ise derin bir sessizliğe büründü. Referandumda büyük fark yiyen ilçe başkanları başta olmak üzere İstanbul teşkilatında büyük oranda değişikliğe gidileceği ağırlık kazanırken, partide gözler Ankara’dan gelecek haberlere çevrildi. 

Sarıyer değişiyor mu?

AK Parti Genel Merkez’li bilgilere göre; 2019’u riske atmak istemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’la bizzat kendisi ilgileniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sarıyer’in de içinde olduğu ve referandumda “Hayır” oylarının yüksek olduğu tüm ilçe başkanlarında değişikliğe gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yine alınan bilgilere göre; yapılan araştırmalar ve genel merkezin hazırladığı raporlara göre de en az 25 ilçe başkanı değişecek.  

Parti tabanında değişim beklentisi artarken, Sarıyer’de mevcut İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın yerine ise siyasi tecrübesi yüksek eski bir milletvekilinin gelebileceği de öne sürülüyor. İsmi sır gibi saklanan milletvekilinin genel merkezin isteği doğrultusunda Sarıyer ile ilgili; mahalle, nüfus yapısı ve yapılması gereken siyasi çalışmaların olduğu detaylı bir sunum hazırladığı ve bunu bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu belirtiliyor.

Bu haber toplam 4131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT