AK Parti ve CHP’liler birbirine girdi

AK Parti ve CHP’liler birbirine girdi
Sarıyer Belediye Meclisi yine hararetli tartışmalara sahne oldu. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda AK Parti ile CHP’liler birbirlerinin üzerine yürüdü.

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin ortaya çıkarttığı, Sarıyer Belediyesi’ndeki sahte imza dolandırıcılığı meclisin gündemine oturdu. AK Parti grubu belediyedeki bu tür doğrudan temin dosyalarının incelenmesi için “Yolsuzluk Araştırma Komisyonu” adı altında 5 kişilik bir komisyonun oluşturulması için meclisin karar almasını istedi. AK Parti’nin önerisi CHP’li üyelerin oy çokluğu ile reddedildi.  

Konuyu İçişleri Bakanlığı ve savcılığa taşıyacaklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik ise aynı maddeyi bu kez önergeye dönüştürerek, “Belediyedeki yolsuzlukla ilgili ve bu tür doğrudan temin dosyaları ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesini istiyoruz” dedi. Bunun üzerine AK Parti ile CHP grubu arasında yolsuzlukla ilgili karşılıklı sataşmalar yaşandı.

Tartışma gündem maddelerine geçilince iyice alevlendi. 2016-2017-2018 Gelir-Gider Bütçe Tasarısı Hakkındaki Başkanlık Teklifi’nin komisyona havalesi sırasında, AK Partili Nurettin Çelik söz alarak, “Madem yolsuzlukları araştırma komisyonu teklifimizi reddettiniz. Biz de bütçe tasarısının komisyona gitmeden oylanmasını ve bizim de vereceğiz ‘hayır’ oyu ile geçmesini istiyoruz” dedi.

Bunun üzerine yeniden tartışma çıktı. Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti grubuna dönerek “Ahlaksızlık yapmayın, bırakın meclis çalışsın. Oturun oturduğunuz yerde. Şahsınızla ilgili de beni konuşturmayın” dedi. Nurettin Çelik ise “Aynı lafı iade ediyorum, konuşursan konuş. Bize ahlaksız diyen bir başkanın olduğu meclis çatısı altına daha fazla durmak istemiyoruz” diyerek arkadaşlarını salon dışına davet etti. Meclis Başkanvekili CHP’li Hüseyin Coşkun gündem maddelerini oylatarak toplantıyı bitirdi.



Tartışma toplantının sonunda da devam etti. AK Parti grubunun yanına giden Şükrü Genç. “Ben, size ahlaksız demedim, ‘ahlaksızlık yapmayın’ dedim diyerek kendini savunurken, meclisi izlemeye gelenlerde tartışmaya karıştı. Gerginlik bazı meclis üyelerinin araya girmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 4979 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
4 Yorum