AK Parti ve CHP’de kimler meclise girebiliyor?

AK Parti ve CHP’de kimler meclise girebiliyor?
Seçim çalışmaları yavaş yavaş hızlanırken, şimdi de meclis üyelikleri için heyecan başladı.

AK Parti, CHP ve MHP’de çok sayıda meclis üyesi aday adayı bulunuyor. CHP’deki eğilim yoklamasında ilk 10’da çıkan isimler büyük ihtimalle listede yerlerini alacak. AK Parti’de ise başvuru sayısı oldukça fazla. Birde mevcut meclis üyeleri içerisinde performanslarıyla garanti görülen isimler bulunuyor.

 

CHP’de listenin yarısını üyeler belirledi

CHP’de listeye girecekler arasında; Sevim Yalınkılıç, Mustafa Oktay Aksu, Adem Ayverdi, Sevim Çelebi, Ercan Dor, Adem Ali Kargidanoğlu, Merdan Ali Gürkan, Nihal Nevruz, Casim Koç, Nihan Sabaz gibi isimler kesin gibi.

Mevcut meclis üyeleri arasında kimin yeniden aday olacağı ise belediye başkan adayına bağlı olacak. Ancak, Erdal Sarıgöl, Adnan Ayber ve Timur Göksoy’un yeni listede yer almaları sürpriz olmaz.
 

AK Parti’de performans önemli bir kriter olacak

AK Parti’de ise liste için büyük bir yarış var. İnce eleyip sık dokunuyor. Mülakatlar yapıldı, kimler listeye girecek merak ediliyor. Mevcutlar arasında ise performans değerlendirilmesi yapılacağı kesin. Gerek meclis, gerekse teşkilat içerisindeki performanslarına bakıldığında yerini koruyacak isimleri vermek mümkün. AK Partili meclis üyelerinin karnelerini şu şekilde değerlendirebiliriz;
 
Fuat Bay: Meclisin deneyimli isimlerinden biri olarak ön plana çıktı. CHP’lileri önerge ve konuşmalarıyla çok kez zor durumda bıraktı. Fuat Bay’ın karnesi iyi görünüyor. Ancak iki dönem meclis üyeliği yapan Bay, işlerinin yoğunluğundan dolayı yeniden aday olmadı.
 
Halil Canarıkan: 2009’dan bu yana sergilediği performans ve çalışkanlığı ile Sarıyer siyasetine damga vurdu. Mahallelerdeki çalışkanlığı ile partisine ciddi puan kazandırdı. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’e olan yatırımları konusunda ilçe başkanının en büyük destekçisi oldu. Teşkilatın da “Abi” olarak gördüğü Canarıkan’ın karnesi kamuoyuna bakıldığında 10 üzerinden 10 görünüyor. 
 
Mehmet Çakır: Meclisi sık takip edenlerden. Değerlendirmelere ve önergelerine bakıldığında iyi bir performans sergilediği ortada. Şair ruhlu bir kişiliğe sahip olan Çakır, çalışmalarıyla da kendisini sevdirdi. Karnesi iyi görünüyor. 

Hüseyin Coşgun: Sarıyer’in genç siyasetçilerinden biri olarak öne çıkan AK Partili Caşgun, çalışkanlığı ile hem partisinde hem de Sarıyer’deki birçok kesim üzerinde sempati kazandı. Coşgun, araştırmaları ve önergeleriyle sık sık gündemi belirleyen isim oldu. 5 yıl boyunca iyi bir performans sergileyen Coşgun’un karnesi oldukça iyi görünüyor.  
 
Cemil Özbalta: Kürsüdeki konuşmalarıyla mecliste çok konuşuldu. Özellikle Denetim Komisyonu raporundaki komisyon çalışmalarıyla çok gündeme geldi. Yeniden aday adayı olan Özbalta’nın karnesi iyi görünüyor. 

Erol Akkuş: 2009'da MHP’den meclis üyesi seçildi ve geçtiğimiz günlerde istifa ederek AK Parti’ye geçti. Verdiği önergelerle takdir toplayan Akkuş’un performansı oldukça iyiydi. 
 
Listeye kimler giriyor, nasıl bir liste oluşturulacak sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Bu haber toplam 6525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT