AK Parti Sarıyer'den 'Hamsi Şöleni'

AK Parti Sarıyer'den 'Hamsi Şöleni'
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen "Hamsi Şöleni’nde, alana getirilen ızgara ve tavalarda pişirilen hamsi balığı vatandaşlara ikram edildi.
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen şölende, vatandaşlara ekmek arası hamsi ikram edildi. Sarıyer'de düzenlenen "Hamsi Şöleni"nde, alana getirilen ızgara ve tavalarda pişirilen balığı yiyebilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
 
hamsiic1.jpg
 
Şenliğe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, 1 Eylül'den itibaren balık avlama sezonunun başladığını belirterek, Türkiye'de büyük av yapan teknelerin merkezinin Sarıyer olduğunu söyledi. Milletvekili Bak, dağıtılan balıkların taze olduğunu ve tekneden yeni indiğini ifade ederek, "Balıkların kralı hamsi. Hamsi yemeğe herkesi davet ettik. Vatandaşlarımız da koşa koşa geldi" dedi.
 
hamsiic2.jpg

HAMSİ ORTAK PAYDAMIZ OLDU

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da etkinlik alanında pişirilen 5 ton hamsinin ikram edildiğini anlatarak, "Ulusal ve kültürel değerlerimizi korumak, birlik, beraberlik, kardeşliğimizi güçlendirmek adına Sarıyer AK Parti İlçe Teşkilatı olarak böyle bir organizasyon yaptık. Bildiğiniz gibi hamsi, geçmişte Karadeniz bölgemizin tükettiği bir balıktı. Günümüzde 81 vilayetimizin tükettiği bir balık olmuştur. Artık hamsi ortak paydaşımız olmuştur" ifadelerini kullandı. Şenlikte, Karadeniz halk oyunları gösterisi de sunuldu.

Bu haber toplam 6316 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum