AK Parti Sarıyer’de 'Boğaziçi' istifası

AK Parti Sarıyer’de 'Boğaziçi' istifası
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Gamze Demirtaş meclis üyeliği ve kadın kolları başkanlığından istifa etti.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Doktor Gamze Demirtaş, iş yoğunluğu ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevlerinden istifa etti.

Gamze Demirtaş’ın oğlu Doğu Demirtaş, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı öğrencilerin başlattıkları eylemde tutuklanmıştı. AK Partili kaynaklardan Sarıyer Manşet’e gelen bilgilere göre; Demirtaş’ın oğlunun tutuklanmasından dolayı istifa ettiği belirtiliyor. Demirtaş'ın yerine AK Parti'de Yıldız Didem Aykut meclis üyesi olacak.

CHP heyeti, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı başlattıkları eylemde tutuklanan öğrencileri cezaevinde ziyaret etti ve ziyarete ilişkin hazırladığı raporda, öğrencilerin görüşlerine yer verildi. Tutuklu öğrencilerin görüşleri raporda şöyle anlatıldı: Tutuklu öğrenci Doğu Demirtaş, ailesinin AKP’li olduğunu belirterek “Annem Gamze Demirtaş, AK Parti’nin Sarıyer Kadın Kolları İlçe Başkanı. Bir ülkede bir bakan sürekli insanları hedef gösterirse, öğrencilere ‘sapkın’ derse, ‘Teröristleri içeri aldık’ derse, savcılar nasıl özgür karar verecek? Onlar da kendilerini baskı altına hissediyor, tutuklamaması gereken kişileri tutuklamak zorunda hissediyor. Süleyman Soylu, benimle nasıl helalleşecek? Bu kadar öğrenciyle ve aileleriyle ne kadar helalleşecek” diye sordu.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 17653 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT