'AK Parti ile köylere hizmet geldi'

'AK Parti ile köylere hizmet geldi'
Ömer İlboğa, AK Parti eliyle köylere yapılan yatırımları Sarıyer Manşet Gazetesi’ne anlattı.
AK Parti’nin kuruluşundan itibaren Kilyos Mahalle Başkanlığı’ndan başlayıp, daha sonra Sarıyer’in köylerinden sorumlu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer İlboğa, AK Parti eliyle köylere yapılan yatırımları Sarıyer Manşet Gazetesi’ne anlattı. AK Parti’nin, Sarıyer’in sekiz köyüne yaptığı yatırımları anlatan İlboğa, “CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin köylere kayda değer bir hizmeti yok” dedi.
 
Ömer Bey, geçtiğimiz günlerde AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Kilyos‘ta bir ofis açtı ve büyük bir katılım oldu. Bu organizasyonda İlçe Başkanıyla birlikte çalıştınız, neler söylemek istersiniz?
Öncelikle açılışımıza katılan beş bine yakın Sarıyerliye çok teşekkür ediyorum. Harika bir görüntüydü. Zaten, bu ofis açılışı, Sayın Başkanımız Hüseyin Özdemir’in düşüncesiydi ve bizden bunun için çalışma yapmamızı istedi. Başta Sayın Salih Güzel’in sabahlara kadar özverili çalışması olmak üzere, diğer arkadaşlarımızla birlikte ofis için harekete geçtik. Şükürler olsun ki Sayın Başkanımız Hüseyin Özdemir’in yüzünü kara çıkarmadık. O’da bize, Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilatlanma Başkanı Sayın Ekrem Erdem, Sayın Milletvekillerimiz Ali Turan ve İsmail Safi’nin katılımını sağlayarak teşekkür etmiştir.
 
Stadın hınca hınç dolması, açılışın miting havasına dönüşmesi AK Parti’nin Sarıyer’in köylerine yaptığı devasa yatırımlardan kaynaklanıyor. İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Özdemir’in gayretleriyle köylerimize kazandırılan hizmetlerden dolayı Zekeriköy’den, Kilyos ’tan, Uskumruköy’den, Fener’den, Garipçe’den, Gümüşdere’den, Demirciköy’den, Kısırkaya’dan sürekli teşekkür alıyoruz. Açılışımıza olan ilgi de, milletimizin, yaptığımız güzel hizmetlere olan duyarlılığıdır.

omer_ilboga3.jpg
 
Siz kaç yıldır Kilyos’ta oturuyorsunuz ve AK Parti ile köylerde neler değişti? 
20 yıldır Kilyos‘ta oturuyorum. Sarıyer’in tüm köylerini sokak sokak bilirim. AK Parti öncesi ve sonrasını karşılattırdığımızda arada uçurum var. Önceki siyasi iktidarlar döneminde köylerimiz unutulmuştu. AK Parti’nin iktidarı ile birlikte Sarıyer’in köyleri yeniden hatırlandı ve birçok eksiği giderildi. Köylere AK Parti ile birlikte hizmet geldi. Köylerin değeri arttı.
 
Birkaç örnekle AK Parti köylere neler kazandırdı, anlatın dersek hangilerini sayarsınız?
İlk olarak söyleyebileceğim, bütün köylerimize doğalgazın ve İSKİ’nin sağlam bir altyapı getirmiş olması ve insanlarımızın yaşam standartlarının artırılmış ve kolaylaştırılmış olmasıdır. Ayrıca tam olarak bitmemiş olsa da, dere ıslah ve kanalizasyon altyapı çalışmaları köylerimizi ileride doğacak büyük sorunlardan (sağlık, çevre temizliği vs.) kurtarmıştır. Bir kere köylerimizde yaşayan yaklaşık 50 bin kişilik nüfus, açılan Sarıyer tüneli ile büyük bir trafik sorunundan kurtuldu. Neredeyse her gün trafikten dolayı hayatlarında uçup giden en az bir-iki saatlik zamanı onlara kazandırdık. Bu hizmet, çok büyük bir hizmettir. Zaman kaybı yönünden bir diğer konu da, köylerimizden kalkan İETT otobüslerinin direkt olarak Hacıosman metrosuna kadar gitmesidir ki bu da insanlarımızı çok memnun eden bir hizmettir. Yine Kilyos’a, Uskumruköy’e ve Garipçe’ye ilçe başkanımız başta olmak üzere, Özel İdare, İl Spor Müdürlüğü ve meclis üyelerimizin de gayretleri ile muhteşem spor tesisleri kazandırıldı. 

omer_ilboga5.jpg

AK Parti köylerin çehresini değiştirdi
Kilyos’tan başlayalım isterseniz;
- Kilyos, bizim dönemimizde eskiden beri haketmiş olduğu 90 milyon (90 trilyon) gibi büyük bir yatırım almıştır. Bunları sayacak olursak, İSKİ yatırımı 30 milyon, 25 km. atık su 12 km. kullanım suyu hattı döşemiştir. 14 milyon doğalgaz, 36 milyon dere ıslah çalışması, buna da bu günlerde başlanacak, 2 milyon açılışla birlikte seçim startını verdiğimiz stadımız, 5 milyon köy içi asfaltı ve yolların yapımı, 770 bin TL. Sağlık ocağımızın onarım ve güçlendirilmesi, 730 bin TL. Körler okulumuzun güçlendirilmesi. Tabii ki bu yeterli değil, Kilyos’umuzun iki önemli eksiği daha bulunmaktadır. Belediyeyi alınca bu eksikleri de gidereceğiz. Kilyos, bir mezarlık olmaktan çıkarılıp, gerçek bir turizm cenneti haline dönüştürülecektir. Bunun ilk adımlarını Turban tesislerini gerçek anlamda bir turistik tesis yaparak ve balıkçılarımızın ihtiyacı olan küçük bir barınak yaparak atacağız. Tabiiki bunları söylerken, arkamızda desteğini ve gücünü hep hissettiğimiz İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Özdemir’in fikirleri olduğunu belirtmem gerekir.

Uskumruköy’e muhteşem hizmetler geldi
Uskumruköy’de Sayın Kadir Topbaş ’ın da katılımıyla gerçekleşen, köylümüzün hayal bile edemeyeceği bir spor kompleksi açtık. Doğalgaz, İSKİ, asfalt, yol yapımı ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Özel idare tarafından muhtarlık ve çeşitli etkinliklerde kullanılmak üzere sosyal tesisler yapıldı. Belediyemiz döneminde, özel sektör teşvik edilerek, Türkiye çapında rağbet gören, İstanbul’umuzun sayılı okullarından Ali Akkanat Anadolu Lisesi Uskumruköy’ümüze kazandırıldı. Ayrıca, köylümüzün en çok dert yanmış olduğu, köy içinden geçen kamyonların verdiği rahatsızlık, köyümüzün arkasında yapılan kamyon yolu sayesinde bertaraf edildi.
-Büyükşehir belediyemiz, Gümüşdere’de kalizasyon çalışmalarını bitirdi, soyunma odaları, sahası ve tesisleriyle mükemmel bir spor kompleksi kazandırdı. 
-Yine İSKİ, Zekeriyaköy’de Tarakçı caddesi ve Karaağaç mevkiinde kanalizasyon çalışmasını bitirdi. Diğer bölgelerde çalışmalar devam ediyor. Ayrıca, İl Özel İdaresi eliyle bütün köylerin yararlanabileceği 20 derslikli 600 öğrenci kapasiteli özel okul düzeyinde bir okul kazandırıldı. 

omer_ilboga1.jpg

Rumeli Feneri’ndeki limanın çehresi değişti
Mesela balıkçılığı ile ünlü Rumeli Feneri köyümüzde var olan küçük limanın çehresi değiştirildi ve büyük gemilerin bile yanaşabileceği kapasitede bir limana dönüştürüldü. Bu 2002’den sonra yani AK Parti döneminde yapıldı. 

‘Garipçe köyümüz artık garip değil’
Garipçe’ye muhteşem bir spor tesisi kazandırıldı. Tesis bitmek üzere, yine AK Partili büyükşehir belediyemiz tüm köy yollarını olduğu gibi Garipçe’nin de yollarını asfaltlayarak köyün çehresini değiştirdi. Bizim belediyemiz döneminde kaleden köyiçi ve sahile merdiven yapılarak köylü rahatlatıldı.

Yine Büyükşehir belediyemiz Demirciköy’de çok güzel hizmetler yaptı. Çocuk parkından, basketbol sahasının yanı sıra yollar yenileniyor. Yine Demirciköy’e, Yusuf Tülin döneminde, Sarıyer’de bir benzeri olmayan, her türlü toplumsal faaliyet ve organizasyonlarda kullanılabilecek çok güzel bir kültür merkezi kazandırıldı,  ne yazık ki CHP zihniyeti burayı kullanamıyor ve kullandırtmıyor. 

Yine Kısırkaya köyümüze futbol sahası kazandırılmış olup altyapı çalışmalarına devam edilmektedir.
 
Köylere yapılan hizmetler bu bölgede yaşayan halk tarafından nasıl değerlendiriliyor?
Halkımız çok memnun, sürekli teşekkür mesajları alıyoruz. Özellikle sitelerde oturan vatandaşlarımız Sayın Başbakanımızın açılışını yaptığı Sarıyer tünelinden çok memnunlar. Her gün işlerine gidip gelirken Sarıyer’in trafiğinden bıkmış durumdalardı. Ama artık o trafik işkencesinin bittiğini söylüyorlar. Kısa sürede evlerine, işlerine ulaşıyorlar. Tabi bu memnuniyet mensubu olduğumuz parti alçısından gurur verici bir durum.
 
Peki Ömer Bey, CHP’li belediyenin bu köylere hiç yatırımı yok mu?
Bizim yapmış olduğumuz çocuk parklarından bir-iki tanesinin tadilatı dışında ben bir şey görmedim, gören varsa da bilmek isterim. Ama bildiğim bir şey var, Maslak’ta derin bir çukur ve lüks araçlarda nara atarak, milletin parasını çar çur ederek tur atmak ve vatandaşın sırtını sıvazlamaktan öteye gitmemiştir.
 
Tabiiki geçen kışı da unutmamak lazım, karda 12 saat boyunca hastalarımızla, öğrencilerimizle, bizleri yollarda rehin bıraktı, köylerde hapsetti ve biz bunun hesabını sandıkta soracağız.

Bu haber toplam 8521 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum