AK Parti ile CHP el ele verip Soma'yı akladılar!

AK Parti ile CHP el ele verip Soma'yı akladılar!
İçinde, maden ocaklarında 301 madencinin öldüğü Soma Holding binasının da bulunduğu Maslak ve çevresi ile ilgili hazırlanan uygulama İmar Planı, AK Parti ve CHP’nin onayı ile İBB meclisinden geçti.
Şişli sınırlarından çıkarılarak Sarıyer'e bağlanan Maslak ve çevresi ile ilgili hazırlanan uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nden AK Parti ve CHP gruplarının onayı ile geçerken, CHP'li üyeler Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam, plana ret oyu verdiler.
 
CHP'li üye Hüseyin Sağ, oylama öncesi şunları söyledi: "Bu plazaların en önemlisi Soma Holding'in binası olan Spine Towers olduğunu bilmiyor musunuz? Eminim Soma Holding'in binasının olduğu bir plan değişikliğine oy vermezsiniz. Tüm plazaları bir tarafı bırakın Soma Holding'in Spine Towers binası var burada. Şirketin sahibi rant uğruna 301 kişinin ölümüne sebep oldu" dedi.

SOMA HOLDİNG BİNASININ OLDUĞU PLAN AHLI BİR PLANDIR
Sağ, Spine Towers'la ilgili suç duyurusunda bulunduğunu da hatırlatarak, "Bu plan ahlı bir plan değişikliğidir. Bu ah herkesi yakar, 301 şehidin, çocuklarının, anne ve babalarının ahı, kanı var" dedi.

Meclis üyelerine seslenen Sağ, "Lütfen bu plan değişikliğine 'hayır' diyelim. 301 kişinin şehit olduğu bir madenin sahibi olduğu gökdelenin içinde olduğu plana 'evet' demeyin, bırakın leke kalsın" şeklinde konuştu.

BİR YERDE SUÇ İŞLEDİYSE BAŞKA ALANLARDA CEZALANDIRMAK MI LAZIM?
Sağ'ın itirazlarından sonra söz alan AKP'li Ömer Lütfi Arı, planın ajite edilmek istendiğini belirterek, şunları söyledi:
"Uygulama bölge planını ajite etmek anlamına gelen, gündemde olan bir iki konu üzerinden tartışarak bir şeyler söylemek çok yanlış. Eğer bir kişi bir yerde suç işlediyse bu suçtan dolayı başka alanlardan sıkıştırıp cezalandırmamız mı lazım? Burada imar planı konuşuluyor. Planlama açısından anlam ifade etmeyen konuları, kamuoyu oluşturmak için ifade edilmesini doğru bulmadığını ifade ediyorum. "Maslak bölgesinin plansız bırakılamayacağını savunan CHP grubu, hazırlanan üst ölçekli plana "ayrıcalıklı parseller yaratma amacı güttüğü" gerekçesiyle ret oyu vermişti. Grup uygulama planına, çekincelerinin düzeltilmesi halinde plana olumlu oy vereceklerini belirtmişti. "Kat ve emsal oranlarının düşürülmesi, yol genişliklerinin arttırılması, bodrum katlarının emsale dahil edilmesi, her 30 metrekarelik alan için en az 1 adet otopark " gibi değişiklikler yapılınca plan, AKP ve CHP'nin oyları ile kabul edildi. CHP'li üyeler Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam ret oyu verdiler.
CHP İBB Grup Sözcüsü Tonguç Çoban ise, Sağ ve Sağlam tutumlarıyla ilgili olarak, "Arkadaşlarımızın kişisel görüşleridir, CHP grubunun kararı komisyon görüşü doğrultusundadır" dedi.


Önceki haberler...



İNANILMAZ EMSAL ARTIRIMI 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, Spine Towers ile ilgili SABAH'a yaptığı açıklamada "İskân ve ruhsatlar benden önce verilmiş. Binayı inceletip, gerekli işlemleri yapmak için elimde dosya yok. Şişli'den dosyalar gelirse gereğini yapacağım. Konuyla ilgili iddiaları araştırmak için talimat verdim" diye konuştu. 18 Ekim 2012'de bazı ilçelerdeki mahallelerin başka ilçelere bağlanması kararıyla birlikte Şişli'de Maslak, Huzur ve Ayazağa mahalleleri Sarıyer'e bağlanmıştı. İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, şunları anlattı: "İmar izniyle, ortaya çıkan bina arasında büyük fark var. Böyle bir binanın plan tadilatı yapılabilmesi için yarıdan fazlasının yıkılması gerekiyor. Çünkü mevcut imar hakkının üç kat üzerine çıkmışlar. Hukukçularımız dosyayı inceliyor. Başvurumuzu yapacağız. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyesinin sorumlulukları var." demişti.

Bu haber toplam 4256 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum