AK Parti ile CHP arasında 'mirasyedi' tartışması

AK Parti ile CHP arasında 'mirasyedi' tartışması
Sarıyer Belediyesi'nin Ayazağa'da hak sahiplerine dağıttığı tapular mecliste tartışma konusu oldu.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Selçuk Bozkır, Sarıyer Belediyesi’nin Ayazağa’da dağıttığı tapularla ilgili önerge verdi. Şişli Belediyesi’nden kalan tapuların dağıtıldığını söyleyen Bozkır, “Sarıyer Belediyesi Şişli’den gelen mirası yedi. Tapu parası aldığınız halde üzerinde hacizler olan tapular var ve vatandaş tapularını alamıyor, bunları ne zaman çözeceksiniz?” diye sordu.

CHP’li Gökan Zeybek ise”250 TL’ye tapu satmak bir mirassa, Sarıyer sınırlarındaki arazilerin yüzde 70’i Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Gelin vatandaşa tapularını 250 TL’den verin bu mirası da siz yiyin biz de sizi alkışlayalım” diye cevap verdi.  

“Ayazağa’daki kültür merkezi için neden AK Parti grubuna teşekkür etmediniz”

AK Partili Selçuk Bozkır meclis kürsüsünden verdiği önergesinde, "Rauf Denktaş Kültür Merkezi Sarıyer’de kalması için sizler hiçbir şey yapmazken süreci ilgiyle takip eden, davalar açan AK Partili meclis üyelerine bir teşekkür etmenizi beklerdik” dedi.

“Sarıyer Belediyesi Şişli’den gelen mirası yedi”

Ayazağa’da dağıtılan tapularla ilgili de konuşan Bozkır, “Eskilerin bir sözü vardır, "bir yerden alışveriş yaparken sorarlar bu dükkân babadan mı miras yoksa sizin mi" diye. Sarıyer Belediyesi, Şişli’den gelen mirası yedi. İmar planları sayesinde o miras iyice size kaldı. Miras da bitti şimdi. İmar ıslah planları gibi kandırmaca çözümler bulmak zorundasınız artık. Ayazağa’da size miras kalan tapulardan, tapu verilen kişiler var ama söylenen rakam farklı, verilen tapu sayısı çok farklı. Geriye kalan tapular ne olacak?” diye sordu. 

“Diğer tapular ne zaman verilecek”

“Tapu parası aldığınız halde üzerinde hacizler olan tapular var ve vatandaş tapularını alamıyor” diyen Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü; “Vatandaşı strese sokacak halde süreci ilerletirken ödemeyi alalı 6 ay olduğu halde halen tapularını veremediğiniz insanlar var. Neden peşin ödemelerle insanları sıkıştırıyorsunuz? İki CHP’li belediye neden anlaşıp vatandaşın arazisi üzerinde bulunan bu haciz sorununu çözmüyorsunuz? Vatandaşın parasını alıp git sorununu kendin çöz demek ne kadar adaletli?”

Gökan Zeybek, “Büyükşehir’in mirasını da siz yiyin”

Meclis kürsüsünden AK Partili Bozkır’a cevap veren CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek, “Mirasyedi olarak suçlandık. 250 TL metrekare birim fiyatından vatandaşlara tapularını verdik. Bu konuyla ilgili bir miras varsa biz o mirası Şişli Belediyesi’nden aldık ama bu mirasın gereğini de yerine getirdik. 5000’lik ve 1000’lik planlar geçti, bu planlara dayalı olarak da uygulamayı yaptık. 250 TL’ye tapu satmak bir mirassa, Sarıyer sınırlarındaki arazilerin yüzde 70’i Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Gelin vatandaşa tapularını 250 TL’den verin bu mirası da siz yiyin biz de sizi alkışlayalım” dedi.

Ayazağa'da hak sahipleri tapularına kavuştu

Bu haber toplam 3606 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT