AK Parti Danışma Meclisi'ne yoğun katılım

AK Parti Danışma Meclisi'ne yoğun katılım
Sarıyer’in tüm mahallelerinden yoğun katılımın olduğu AK Parti Danışma Meclisi gövde gösterisine dönüştü. 

Nisan ayında yapılacak olan referandum öncesi AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Danışma Meclisi’nde binlerce partili bir araya geldi. Sarıyer’in tüm mahallelerinden yoğun katılımın olduğu toplantı gövde gösterisine dönüştü.

Danışma Meclisi’ne Aile ve Sosyal ve Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, İstanbul Milletvekili Ali Haydar Yıldız, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Zeytinburnu İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Demirel, Es Medya’nın sahibi işadamı Ethem Sancak ve çok sayıda partili katıldı. Salonun hıca hınç dolduğu toplantıyı çok sayıdaki partili de ayakta takip etti.

salih-bayraktar-sariyer-001.jpg

Bayraktar, “Biz birlik ve beraberliğimizi korudukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın çalışmaları ile ilgili slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra partililerin alkışları eşliğinde kürsüye çıkan İlçe Başkanı Salih Bayraktar, açılış konuşmasında gündeme dair konulara değinerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bayraktar, “Millet olarak bize düşen, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmek, siyasi aklı ve lideri savunup, korumak, devlet otoritesini yaşatmak, sokakları vatan ekseninde birleştirmektir. Biz birlik ve beraberliğimizi güçlendirdikçe büyük gibi görünen meseleler küçük olacaktır. Bu ruhu diri tuttuğumuz müddetçe başaramayacağımız bir iş, ulaşamayacağımız hedef, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur” dedi.

dan2.jpg

“Sarıyer’deki hedef yüzde 60” 

Sarıyer teşkilatına referandumun önemine değinen Salih Bayraktar, bunun bir rejim değil, sistem değişikliği olduğunu söyledi. Sarıyer’deki hedeflerini de açıklayan Bayraktar, “Sarıyer’de 246 bin 521 seçmen var. 1 Kasım seçimlerinde 89 bin 97 oy alarak, oy oranımızı yüzde 41.6’ya yükselttik. CHP’nin 3 bin oy önüne geçerek birinci parti olduk. Daha da önemlisi 1 Kasım seçimlerinde İstanbul’daki ilçeler arasında oyunu en çok artıran dördüncü ilçe olduk. Ben teşkilatıma güveniyorum, bu heyecanı görüyorum. Buna istinaden biz İstanbul’da oy oranını en çok yükselten birinci ilçe olacağız. Hedefi de yüzde 60 koyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle vira Bismillah, yelkenler fora, rotamız referandum diyoruz. Referandum, ülkemiz, milletimiz ve insanlığımız için hayırlı olsun” diye konuştu. 

dan1.jpg

Mahalle Başkanları hedeflerini açıkladı 

Sarıyer’de yüksek bir “Evet” oyunun çıkacağını söyleyen Başkan Bayraktar’ın ardından mahalle başkanları sahneye davet edildi. Mahalle başkanları da kendi mahalleleriyle ilgili bilgiler vererek hedeflerini anlattılar. 
Mahalle başkanlarının ardından sırasıyla programa katılan konuklara söz verildi. Konuklar konuşmalarında, yeni anayasayla yapılacak olan sistem değişikliğinin önemine değinerek neden “Evet” denmesi gerektiği konusunda örnekler verdiler. 

selim-temurci.jpg

Bakan Kaya; "Yeni anayasa rejim değil, sistem değişikliği getiriyor”

AK Parti İl Başkanı Selim Temurci referandum çalışması ile ilgili konuşma yaparken, Aile ve Sosyal ve Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ise konuşmasında; "Koalisyon hükümetlerini, siyasi istikrarsızlıkları tarihin tozlu raflarına kaldırmak, bürokrasiyi azaltarak hızlı ve etkili yönetim anlayışını hayata geçirmek için referandumda 'evet' diyeceğiz" "Yeni anayasa rejim değil, sistem değişikliği getiriyor” dedi.

Hayalleri ve idealleri olmayanların, geleceklerinin de olmayacağını ifade eden Bakan Kaya, AK Parti hükümetlerinin, muhalefetin bugün hayal bile edemediği devasa projeleri bir bir hayata geçirdiğini söyledi. Otoyollar, yüksek hızlı tren projeleri, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin tamamlanarak hizmete açıldığını hatırlatan Kaya, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük hayali olan şehir hastanelerinin ilkinin Mersin'de açıldığını kaydetti.

salih-bayraktar-sariyer2.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 8042 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT