Ahmet Güveloğlu: Her alanda birlikte olmak zorundayız

Ahmet Güveloğlu: Her alanda birlikte olmak zorundayız
Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Ahmet Güveloğlu, Sarıyer’in yerel basınıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Geçtiğimiz günlerde CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı görevini devralan Ahmet Güveloğlu, yönetimi ile birlikte Sarıyer’deki yerel basınla kahvaltıda bir araya geldi. Büyükdere’deki Pileki Restoran’da düzenlenen tanışma kahvaltısında konuşan Güveloğlu, yaklaşan seçimlerle ilgili de, “Sarıyer’deki tüm sandık görevlilerimizle örgütümüzle hazırız. İstanbul hazır, Türkiye hazır” diye konuştu.

İlçe yöneticilerinin kendilerini tanıtmasının ardından CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın gündeme ilişkin basın açıklamasını CHP Sarıyer Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Bengisu Kadı okudu. 

chp1-002.jpg

Her yerde ve her alanda birlikte olmak zorundayız

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Öncelikle biraz gecikme ile de olsa Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Basın milletin müşterek sesidir demiştir Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu dönemde gerçekleri yazmak, halkın yaşadığı sorunları doğrudan anlatmanız, dile getirmeniz halk adına çok değerli. Sizlere büyük görevler düşüyor, sorumluluğunuz ağır.

Çünkü ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz tablonun her geçen gün arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Ekonomi, adalet, eğitim, sağlık ve daha birçok alanda derin kriz içerisindeyiz. Bu gerçeği görüyoruz, yaşıyoruz. Fakat her ne olursa olsun umutsuz olmadık, Olmayacağız da. Buna hakkımız da yok. Yokluklar içerisinde Kurtuluş Savaşı vermiş ve yeni bir ülke kurmuş bu topraklarda umut bitmez. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin kurucu iradesidir. O nedenledir ki bizim gücümüz; tarihimizden, değerlerimizden, birlikteliğimizden, halkımıza olan inancımızdan ve Türkiye Cumhuriyeti sevgimizden gelir. Her Cumhuriyet Halk Partili’nin yapacağı gibi arkadaşlarımla birlikte ülkenin bu zor günlerinde partimizin bize verdiği görev karşısında elimizi taşın altına koymaktan hiç çekinmedik. Görüyorum ki örgütümüzün her bir emektarı, her bir yol arkadaşım, ülkemizin içerisinde bulunduğu bu olumsuz tablo karşısında üzerine düşen sorumluluğun farkında. Bu beni çok mutlu etti. Her yerde ve her alanda birlikte olmak zorundayız. Çünkü ülkemizin nefes almaya ihtiyacı var.

–          Ayrıştırılmaktan, ötekileştirilmekten yorulduk. Birlikte olmamız lazım.
–          Adalete olan güven yok oldu. Adalet yoksa gelecek yoktur. Adaleti yeniden tesis etmeliyiz.
–          Her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz. Çocuklar yatağa aç giriyor, anneler üzgün, babalar intihar ediyor. Toplumsal bunalımı ortadan kaldırmalıyız.
–          Kadınlar, doktorlar öldürülüyor. Ne koruyabiliyoruz ne de cezası vicdanları rahatlatıyor.
–          Çiftçilerimiz üretemiyor. Hayvancılık azaldı. Dışa bağımlılık arttı. Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine dönerek, üreten olmak zorundayız. Engelleri kaldırmalıyız.
–          Bir eğitimci olarak bahsetmeden geçemeyeceğim. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve idarecilerin sorunları çok. Yapboz tahtasına dönmüş bir eğitim sistemi var. Önce fırsat eşitliğini sağlamak, her çocuğumuzun kıymetli olduğunu unutmamalıyız.
–          Hasta muayene süresi 5 dakika altına düşen bir sağlık sistemi var. Vatandaşlar gün bulamıyor, ilaç krizi başladı. Diğer alanlarda da sorunlar var. Hepsini dile getirerek zamanınızı almak istemiyorum.

Sayın Genel Başkanımızın ısrarla vurguladığı gibi bu ülkenin çözülmeyecek hiçbir problemi yoktur. Bütün çözüm önerilerimizi her fırsatta ve her yerde anlatıyor. Çözüm Cumhuriyet Halk Partisidir. Ülkemizi tek adam rejiminden, otoriter rejimden çıkarıp; herkesin eşit bir şekilde temsil edildiği, herkesin söz hakkının olduğu, vatandaşın sözünün irade kabul edildiği parlamenter sistemi hep birlikte el birliği ile yeniden tesis edeceğiz.

Ayrıca sizlerin yakından tanığı olduğunuz 14 yıldır toplumun huzur, hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı bir Sarıyer ve Sarıyer Belediyesi örneği var. 2019’dan itibaren 16 milyon İstanbullu için hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi örneği var. Önceliği halk, önceliği liyakat, önceliği toplum olan yerel yönetimlerimizin başarısıdır bu tablo.

Şimdi sırada bu tabloyu bütün ülkeye taşımak var. Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Örgütü olarak yöneticilerimizle ve bütün üyelerimizle biz hazırız. Birlikteliğimizden aldığımız güçle her yerde olmaya devam edeceğiz.

Yerel seçim ittifak ortağımız İYİ Parti ve 6’lı masayı oluşturan Millet İttifakı birleşeni partilerimizle güç birliği içerisinde çalışacak ve Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ülkemize huzuru ve mutluluğu getireceğiz.

Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere partimizin bütün yönetim kademesine ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, partimize emeği geçen tüm örgüt emekçilerimizi ve tüm basın mensubu arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bu haber toplam 5879 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT