Ağaçlar kesilerek ibadethane yapılmaz

Ağaçlar kesilerek ibadethane yapılmaz
Cumhuriyet Mahallesi'nin sakinleri Cemevi'nin yapılacağı alanda kesilecek olan ağaçlarla ilgili imza kampanyası başlattı.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu mezunlarının öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi’ne verilmek üzere yüzlerce imza toplandı.
 
1990-1991-1992 yıllarında Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda okuyan gençler, oradaki yüzlerce ağacın kendileri tarafından dikildiğini herhangi bir inşaat faaliyetinden dolayı sökülmesine izin vermeyeceklerini söylediler. Toplanan imza dilekçelerinde gerekli kurumlara çekincelerini sunan mahalle sakinleri, okul yıllarında Atatürk’ün hatırasına dikilen ağaçların kesilmesini istemediklerini ve orada bulunan asırlık çınarların da zarar görmesinden endişe duyduklarını belirttiler.

cemevi1-001.jpg
 
Ağaçlar kesilerek ibadethane yapılmaz
İmza kampanyasına destek veren mahalle sakinleri, “Binlerce Alevi vatandaşımızın yaşadığı Sarıyer’de cemevinin olmaması büyük bir eksikliktir. İlçede büyük bir cemevinin yapılmasını en çok biz istiyoruz. Kesinlikle karşı değiliz ancak onlarca ağacı keserek yapılacak bir cemevinin yapılmasına kimsenin gönlü razı olmaz. Aramızda Alevi arkadaşlarımız da var, onlar da imza atarak bu kampanyaya destek verdiler. Ağaçlar kesilerek ibadethane yapılmaz. Sarıyer’de cami için de cemevi için de daha uygun yerler var. Oralarda yapılsın her türlü desteği biz de verelim. Gerekirse inşaatında bizler de canı gönülden çalışalım, katkı sunalım. Ancak siyasetçilerin mahallemizdeki tek yeşillik alanı tercih etmelerine bir anlam veremiyoruz. Bu hareket tüm mahalleyi rahatsız etmiştir” diye konuştular.

cemevi2-001.jpg
 
Yeşilin katledilmesine izin vermeyeceğiz
Burada yeşilin katledilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten mahalleli gençler, “Hep birlikte karşı çıkacağız. 5 yıldır yapılmayan cemevi için özellikle gezi olaylarından sonra bu alanın tercih edilmesi çok manidar. Sarıyer Belediyesi’ni uyarıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a buradan seslenmek istiyoruz. Lütfen bu oyuna alet olmasınlar” diye konuştular. 

Toplanan imzalar bu hafta içinde gerekli kurumlara sunulacak.

Bu haber toplam 6055 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum