ADD'de 'hayır' toplantısı

ADD'de 'hayır' toplantısı
"Bir Şey Yapmalı Hareketi" Sarıyer Atatürkçü Düşünce Derneği'nde düzenlediği toplantıda Sarıyerlilerle bir araya geldi.

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında “Hayır” kampanyası yürüten "Bir Şey Yapmalı Hareketi" Sarıyer Atatürkçü Düşünce Derneği'ndeki toplantıda Sarıyerlilerle bir araya geldi. Konuşmacılar sokakta hayırın önde olduğunu söyledi.

Sarıyer’den CHP’li Musa Özcan’ın da görevli olduğu "Bir Şey Yapmalı Hareketi" 16 Nisan’daki anayasa referandumunda halkın neden “hayır” oyu kullanması gerektiğini anlattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sarıyer Şubesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak, CHP eski Milletvekili Melda Onur, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, CHP eski İl Başkanı Cemal Özdemir ve CHP eski İl Yöneticisi Ali Mutlu Köylüoğlu katıldı.

add2.jpg

Melda Onur “AK Partililer Evet’i mantıklı bir şekilde savunamıyor”

Saha çalışmalarında hayır çıkacağını net bir şekilde gördüklerini ifade eden Melda Onur, “AK Partililer “Evet”i mantıklı bir şekilde savunamıyorlar. Kamuoyu yoklamalarında kafa kafaya bir durum görünse de hayırın farkla önde çıkacağına inanıyorum. Yoğun bir evet propagandasına rağmen cumhurbaşkanı dışında hiçbir AK Partili 17 Nisan’da ne olacağını bilmiyor” dedi.

“Evet çıkarsa en çok sağcılar üzülecek”

Referandum sonucunda “evet” çıkması halinde en çok sağcıların üzüleceğini belirten Ali Mutlu Köylüoğlu ise “AK Parti bizi kula kul yapmak istiyor. Biz ise AK Parti seçmeni dahi herkesi korumak istiyoruz. Hayır, çıkacağına inancımız tamdır” dedi.

add3-001.jpg

“Evetin sahibi devlet, hayırın sahibi halktır”

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise sokakta önde olduklarını belirterek, “Evetin sahibi devlet, hayırın sahibi ise halktır. Halk devlerin evetini yenecektir. Sandıkta önde çıkacağız. Evetin gerekçesi yok ama hayırın gerekçesi çok” dedi.

Bu haber toplam 4326 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT