Adalet Kurultayı’nın içeriğinde neler olacak

Adalet Kurultayı’nın içeriğinde neler olacak
CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, CHP’nin 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de düzenleyeceği 'Adalet Kurultayı'nın 7 başlık altında ele alınacağını söyledi.

Sarıyer Manşet Gazetesi’ni ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, CHP’nin 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale'de düzenleyeceği 'Adalet Kurultayı'nın içeriği ile ilgili gazeteci Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz’a detaylı bilgiler verdi.

Türkiye'de yaşanan adaletsizliklerin 7 başlık altında ele alınacağını söyleyen Engin, “Yürüyüş ilk çığlığımızdı birliktelik ve sesimizi daha gür çıkarmak istiyoruz. Adalet Kurultay’ı tüm topluma açık olacak. Ülkemizdeki tüm kesimler adaletin katledilmesinde gelinen nokta ve çıkış yollarını konuşacak. Yaşamın her noktasında adaletin sağlanması için hep birlikte mücadele vereceğiz” dedi.

Adaleti hep birlikte getireceğiz

Adalet Yürüyüşü’nün geniş bir yelpazede destek bulduğunu belirten Didem Engin, “İktidar, adalet yürüyüşümüze destek veren milyonlarca insanı görünce "bunlar neden tepki gösteriyor" diyorlar. Kimse sesini çıkartmasın istiyorlar. AKP iktidarı insanları baskıyla ürküterek ötekileştirmeye çalışıyor. Yürüyenleri, adalet isteyenleri terörle ilişkilendirmeye çalışıyor. Ama toplumdaki bu adalet isteği daha da genişleyecek. Ülkemize hep birlikte adaleti getireceğiz” diye konuştu.

Didem Engin Adalet Kurultayı’nın içeriğini şu şekilde açıkladı:

- Yaşamda adalet; Yaşamın her noktasında ülkemizde AKP’nin getirmiş olduğu büyük bir adaletsizlik var. 

- Seçimde adalet; Seçim sisteminde büyük bir adaletsizlik var. Halkımız bunu biliyor ve görüyor. Sandıklara nasıl sahip çıkıp, bu sistemdeki usulsüzlük ve adaletsizlikleri nasıl engelleyeceğimizi hep birlikte tartışacağız.

- Yargıda adalet; Ülkemizde yargıda adalet diye bir şey kalmadı. Maalesef geniş bir şekilde bu konuyu tartışacağız. 

- Devlette adalet; Devlette kadrolarda adalet sistemi yok. Liyakat olmadan torpille yürüyen bir sistem var. İktidar bunu yapıyor. Bunu tartışacağız. 

- Geçimde adalet; Halk geçim sıkıntısı çekiyor. AKP iktidarında zengin daha zenginleşiyor, fakir ise daha fakirleşiyor. Geçimde ciddi bir adaletsizlik sorunu yaşıyoruz. 

- Eğitimde adalet; AKP’nin zarar verdiği en büyük alanlardan biri ise eğitim sistemi. Maalesef eğitimde adalet yok. Gençlerimiz çocuklarımız geleceğe güvenle bakamıyor. 

- İnançta adalet; İnançta adaleti iyi anlamamız lazım. Hangi mezhebe mensup olursa olsun eşit bir yurttaş olduğunu içeriyor. Herkesin inançlarına göre eşit yaşadığı bir sistem lazım.

engin-ic1.jpg

Bu haber toplam 11313 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT