90 bin dolarlık böcek Sarıyer'de bulundu

90 bin dolarlık böcek Sarıyer'de bulundu
Sarıyer Yenimahalle’de yaşayan Kaan Bahadır evinin önünde dünyanın en güçlü böceği olarak nitelendirilen gergedan böceğini (Oryctes Nasicornis) buldu.

SARIYER MANŞET ÖZEL HABER

İş çıkışı evine giderken böceğin önüne düştüğünü söyleyen Kaan Bahadır, “Televizyonda görmüştüm. Birkaç gündür “Türkiye’de gergedan böceği bulundu” şeklinde haberler izliyorduk. Akşam eve giderken de uçup önüme düştü. Üzerine basmamak için durdum baktığımda televizyondaki böceğin aynısı olduğunu gördüm. Böceğe bir kap içine toprak koyarak kafes yaptım. Böceğe gözüm gibi bakıyorum. Şimdi bu böceği nasıl değerlendireceğimi, nereye vereceğimi doğrusu bilemiyorum” dedi.

gergedan_bocegi_sariyer_2.jpgYurt dışında yüksek fiyatla satılan böcek türlerinden biri olması sebebiyle koruma altında olan Gergedan Böceği’nin çok ilginç özelliklerinin olduğu ifade ediliyor. Latince adı 'Oryctes Nasicornis' olan gergedan böcekleri, ağırlıklarının yaklaşık 30 katını taşıma özelliğine sahip olduklarından dünyanın en güçlü hayvanı olarak biliniyor. Böceğin değerinin 90 bin dolar olduğu ifade ediliyor.

Bu haber toplam 13155 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT