5 yaşındaki Yaren'in ölümüyle ilgili davada karar çıktı

5 yaşındaki Yaren'in ölümüyle ilgili davada karar çıktı
Ferahevler'de kamyon altında kalarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Yaren Aluç'un ölümüyle ilgili davada karar çıktı.

Sarıyer'de hafriyat kamyonunun, yolun karşısına geçmeye çalışan babaanne ve elinden tuttuğu torunlarına çarparak 5 yaşındaki Yaren Aluç'un ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin davada, sanık hafriyat kamyonu şoförü Erdal Yavuz 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık hafriyat kamyonu şoförü Erdal Yavuz ile olay yerinde park eden araçların şoförleri olan sanıklar Sandy Yahni, Mehmet Sami Erdoğan ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savcı, geçen celse, hafriyat kamyonu şoförü Erdal Yavuz'un 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması, müşteki sanık babaanne Hatice Aluç'a ise ceza verilmemesi yönündeki talebini tekrar etti.

Taraf avukatları esasa ilişkin beyanda bulunarak, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, sanık Erdal Yavuz'un taksirle Hatice Aluç'u yaralama, Yaren Aluç'un ise ölümüne sebebiyet verme eylemi nedeniyle suç konusunun önemi ve kusur oranını da dikkate alarak, sanık Yavuz'un 4 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, müspet davranışlarını sanığın lehine indirim sebebi sayarak cezayı 3 yıl 4 aya düşürdü.

Babaane "bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur"

Müşteki sanık babaanne Hatice Aluç'un, torunu Yaren Aluç'un taksirle ölümüne sebebiyet verme eyleminde kişisel ve ailevi durumuna göre, bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olduğunun anlaşıldığını belirten mahkeme heyeti, bu eylemden dolayı Hatice Aluç'a ceza vermeye yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme heyeti, olay yerinde park eden araçların şoförleri olan sanıklar Sandy Yahni, Mehmet Sami Erdoğan ve Abdullah Derya'nın ise atılı "taksirle öldürme" suçundan, "kast ve taksirlerinin bulunmadığı" gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

 

5 yaşındaki Yaren kamyonun altında böyle kaldı!

5 yaşındaki Yaren kamyonun altında böyle kaldı!

Bu haber toplam 3478 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT