3 askerin şehit olmasına neden olan gemi Kireçburnu'na çekildi

3 askerin şehit olmasına neden olan gemi Kireçburnu'na çekildi
Sahil Güvenlik botuna çarparak 3 askerin şehit olmasına neden olan gemi Sarıyer Kireçburnu açıklarına çekildi.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı.

Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için  ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

3 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Denize düşen 3’ü ağır yaralı 6 yaralıya ilk müdahaleyi denizdeki balıkçılar yaptı. Yaralılar kurtarılarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu’na getirildi. Bu sırada sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü. Kimliği henüz açıklanmayan 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

VASİP ŞAHİN: BOTTA 6 MÜRETTEBAT VAR

Kurtarma çalışmaları sırasında İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu sahile gelerek Sahil Güvenlik botunun alabora olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Şahin botta 6 mürettebat olduğunu söyledi.

KIYI EMNİYETİ’NİN AÇIKLAMASINA GÖRE BİR KİŞİ KAYIP

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan kazaya dair açıklamada ise şöyle denildi; “17.08.2016 tarihi saat 08:20’de Tolunay Gemisi Güney-Kuzey Boğaz Girişi esnasında SG-25 Botu ile çatışmış olup, SG-25 Botu tumba  olmuştur. Kuruluşumuza ait Kıyı Emniyeti 3 ve 4 Hızlı Tahlisiye Botları, Kurtarma 1 ve 8 Römorkörleri, Şark Römorkörü, RHIB Botu ile Kuruluşumuz ve Sahil Güvenlik Balık adamları ile Deniz Polisi olay yerine intikal etmiştir. SG-25 botunda 7 personel bulunmakta olup, bunlardan 6’sı kurtarılmıştır. Kurtarılanlardan 3’ünün durumu kritik olup kayıp olan bir kişiyi arama çalışmalarına devam edilmektedir”

ACI HABER İKİ SAAT SONRA GELDİ

Denizden ağır yaralı olarak çıkarılıp Haydarpaşa Numune hastanesine götürülen askerlerden birisi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayara şehit oldu.

BOTTAKİ MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Sarayburnu açıklarında alabora olan bottaki mürettebatın isimleri belli oldu. 7 kişinin isimleri şöyle: Üsteğmen Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin, Uzman Çavuşlar Bülent Demirkaya, Enver Çetin; Erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca, Sinan Göktaş.

ÇARPAN GEMİ SARIYER AÇIKLARINDA DURDURULDU

Sahil Güvenlik botu ile çarpışan “Tolunay” isimli Türk yapımı yük gemisi, kazadan sonra Sarıyer Kireçburnu açıklarında demirledi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir teknenin eşlik ettiği geminin “Cook Adaları” bandıralı olduğu ve İsrailli bir şirkete kiralandığı öğrenildi.

Bu haber toplam 5015 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT