26 yıl susuzluk çektiler - 10 YIL ÖNCE SARIYER 1

26 yıl susuzluk çektiler - 10 YIL ÖNCE SARIYER 1
İstanbul’un göbeğindeki Maden Dereiçi Mahallesi’nin 10 yıl önceki fotoğrafları Sarıyer’deki değişimin en önemli göstergesi gibi duruyor.

2009 yılı öncesinde Sarıyer’de binlerce vatandaşın yaşadığı Maden Dereiçi Mahallesi’nde hem su, hem de kanalizasyon sorunu yaşanıyordu.

O dönemin AK Partili Sarıyer Belediye yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerinden göç ettirilme projesiyle karşı karşıya olan binlerce vatandaş; su, kanalizasyon ve yol hizmeti alamıyordu.

İstanbul’un göbeğinde yaşayan vatandaşlar sefalet ve hastalıklarla boğuşuyordu.

maden2.jpg

Halk AK Partili belediyede muhatap bulamıyordu 

Yıllarca işgalci muamelesi görerek mahallelerine tankerlerle taşınan suyla yaşam mücadelesi veren Maden Dereiçili vatandaşlar, neredeyse her ay ellerinde su bidonları ve pankartlarla dönemin AK Partili Sarıyer Belediyesi’ne yürüyor ancak hiçbir muhatap bulamadan evlerine geri dönüyorlardı.

maden3.jpg

Tüm sorunlar 2010 yılında çözüldü

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin de yakından takip ettiği sorun, Sarıyer Belediyesi’nin el değiştirmesiyle kısa sürede çözüldü. CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2009 yerel seçimlerinde mahalle halkına verdiği sözü tutarak kanalizasyon ve içme suyu sorunlarıyla yakından ilgilendi. Konuyu önce Sarıyer Belediye Meclisi’ne getiren Şükrü Genç, büyükşehirde de verdiği büyük mücadeleyle sorunu çözdü.

Mahallenin su ve kanalizasyon problemini bitiren Şükrü Genç, diğer gecekondu mahallerinde de yaptığı gibi buraya park, semt evi, yol, istinat duvarları ve merdivenler yaparak halkı belediye hizmetleriyle tanıştırdı. 

Mahallenin yıkımı engellendi

Yine CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin baskılarıyla mahalleden Zekeriyaköy’e geçecek olan yol projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde verilen mücadelelerle tünele dönüştürülerek, mahallenin yıkılması ve binlerce vatandaşın Sarıyer’den göç ettirilmesi engellendi.

maden1.jpgmaden4.jpg

maden5.jpgmaden6.jpgmaden7.jpg

Bu haber toplam 5908 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT