'20 yıllık tecrübemle Sarıyer'e hizmet etmek istiyorum'

'20 yıllık tecrübemle Sarıyer'e hizmet etmek istiyorum'
Sarıyer siyasetinin sevilen isimlerinden eski Başkan Yardımcısı Şems Çakıroğlu, AK Parti’den Sarıyer belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Sarıyer ilçe binasında büyük bir ilgiyle karışlanan Şems Çakıroğlu, aday adaylık başvuru formunu Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’e teslim etti. Sarıyer’in değişik kesimlerinden oluşan çok sayıdaki kişi ilçe binasını doldurarak, Çakıroğlu’nu yalnız bırakmadı. Kendisini desteklemeye gelen kalabalığa konuşan Çakıroğlu, “20 yıllık belediyecilik birikimimi, doğduğum ve büyüdüğüm; babamın ve dedemin gömülü olduğu ilçede hizmet etmeye dönüştürmeye karar verdim. Bana bu görev verilirse 40 yıl öncesini aradığımız Sarıyer’in 40 yıl sonrasını planlayacağız” dedi. 

ŞEMS ÇAKIROĞLU KİMDİR?

semsbasvuru3.jpg

Özdemir; “Şems Çakıroğlu Sarıyer’e hizmet etmiş değerli bir arkadaşımız”
Salondakileri selamlayarak açılış konuşmasına başlayan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “AK Parti büyük parti. Dünyadaki en büyük teşkilatlarından bir tanesi. İçinde birçok özü bulunduran kaliteli kadrosuyla gerçekten Türkiye’ye 10 yıllık süre zarfında büyük hizmetleri olmuştur. İnşallah 2014’te Sarıyer’e AK Parti mührünü vuracağız. Tabi buradan birbirinden değerli ve güzel insanlarla yola çıkıyoruz. Şems Çakıroğlu AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar siyasette, belediyelerde farklı farklı görevlerde yer almış ve Sarıyer’e hizmet etmiş değerli bir arkadaşımız. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Allah bu yolda yardımcısı olsun. AK Parti kazansın diyoruz. Sarıyer kazansın diyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içinde güzel bir yarış olacak ve Sarıyer kazanacak. Bu sonucu hep birlikte bütün kadrolarımızla beraber yürüteceğiz ve sonlandıracağız” dedi.

semsbasvuru4.jpg
 
Çakıroğlu; “Burada bir Sarıyer mozaiği görüyorum” 
Başkan Özdemir’in konuşmasının ardından söz alan Çakıroğlu, kendisini yalnız bırakmayan ve bu heyecanını kendisiyle birlikte yaşayan tüm Sarıyerli vatandaşlara şöyle seslendi; “Değerli dostlar, öncelikle hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. Bu yaşıma kadar beni yalnız bırakmamış bir Sarıyer mozaiği görüyorum şu anda burada. Sarıyer’den esnafları görüyorum, Sarıyer’den balıkçı reisimizi görüyorum, Sarıyer’den sivil toplum örgütlerimizin başkanları olan dostlarımı görüyorum. Sarıyer’de sadece AK Parti ailesinden insanlar olmadığını görüyorum. Ben kendilerine her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

semsbasvuru5.jpg
 
“20 yıllık birikimimi Sarıyer’e hizmete dönüştürmeye karar verdim”
Çakıroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Eskilerin çok güzel bir sözü var. “Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz.” Bizler bu zamana kadar çok lafına baktığımız insanlar gördük ama işine bakmak lazım. Sizler bir ömür boyunca nasıl iş yaptığımı, benim nasıl olduğumu bilen insanlarsınız. Siyaset yapmayı tercih ettim. 20 yıllık belediyecilik birikimimi, doğduğum ve büyüdüğüm; babamın ve dedemin gömülü olduğu ilçede hizmet etmeye dönüştürmeye karar verdim.” 

semsbasvuru2.jpg

“40 yıl öncesiyle 40 yıl sonrası arasında bir köprü olma niyetiyle aday adayı oldum” 
Aday olma sürecini anlatan Çakıroğlu; “Bu sebeple Allah izin verirse aday adaylığımın Sarıyer’de AK Parti’nin en çok oy alacak kişisi olduğumu düşündüğüm için geldim, ilan ediyorum. Eğer Allah izin verirse ve bu görev bana tevdi edilirse hep 40 yıl öncesini aradığımız Sarıyer’in 40 yıl sonrasını planlayacağız. Bu görevi bana nasip ederse, bu görevi bana verirse AK Parti’nin kökünün toprakların çok derinliklerinde olduğunu unutmadan ve yeni çıkmış bir hareket gibi görmeden çalışacağım. 40 yıl önce de bu dava için Sarıyer’de emek vermiş, yeni doğmuş çocuğunu yatakta bırakıp karanfil dağıtan o bacılarımızın, yeteri kadar geliri olmamasına rağmen kendi kesesini feda ederek hizmet etmiş o büyüklerimizin 40 yıllık emeğini ve eğer burada yerde olan bayrağı kaldırıp Sarıyer’in en tepesine vurmadığımız sürece bu bayrağın buraya gelmesinin zor olduğu bilinciyle 40 yıl öncesiyle 40 yıl sonrası arasında bir köprü olma niyetiyle karşınıza aday adayı olarak çıktım” şeklinde konuştu.

“Önemli olan AK Parti bayrağının Sarıyer’de tekrar dikilmesidir” 
Bu sözlerinin ardından uzun süre alkışlanan Şems Çakıroğlu siyasi yaşamını kısaca özetleyerek AK Parti bayrağının Sarıyer’e tekrar dikileceğini vurguladı. Çakıroğlu; “Aslolan benim başkanlığım değil, aslolan bu hareketin bu davanın Ak Parti bayrağının Sarıyer’de tekrar dikilmesidir. Ben değil içimizden adaylık için kim çıkartılırsa çıkarılsın sonuna kadar yanındayım ve kendisine yardımcı olacağım. Bu vesileyle basınımızın çok değerli temsilcilerine, sizlere, teşkilatımızın çok kıymetli emektarlarına ve ilçe başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Burada beni yalnız bırakmadığınız ve geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Şems Çakıroğlu’nun sözlerini tamamlamasının ardından, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir aday adaylığı başvuru formunu imzalayarak teslim aldı. Çakıroğlu kendisini yalnız bırakmayan dostlarına tek tek teşekkür etti. 
 
semsbasvuru1.jpg

Bu haber toplam 7163 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum