2. El iPhone alırken dikkat edilecek noktalar nelerdir?

2. El iPhone alırken dikkat edilecek noktalar nelerdir?
2. El iPhone alırken nelere dikkat etmem gerekiyor diyorsanız, işte cevapları.

 

Fiziksel Hasarlar
Sadece gözle kontrol edilebilecek olan bölümlerdir. Arka Kapak Arka kapaktaki çizikler normaldir. Herhangi bir düşme veya darbe sonucu oluşmuş olan deformasyonlara dikkat edilmelidir. Ekran Farklı ışık açıları ile ekrana bakılmalıdır. Derin çizikler olup olmadığı kontrol edilmelidir. Metal Çerçeve Genelde hasar görmez, sadece sert bir darbe veya düşmeden dolayı çizilebilir. Anten Kapağı kılıfsız kullanıldığında siyah anten kapağının alt bölümünde zemin izi çıkmaktadır, normaldir. USB kablo girişinin içi genellikle tozludur; ancak herhangi bir deformasyona uğramadığı kontrol edilmelidir.
 
Kontroller
iPhone'nun uygulama ile kontrol edilmesi, şarj durumu, iPhone nun şarj olup olmadığı kesinlikle kontrol edilmelidir. Hem bilgisayar ile hem de prizden test edilmelidir. Açma/Kapama Butonu Açma/Kapama butonunun çalışıp çalışmadığı test edilmelidir.
 
Ses Aç/Kapat Butonu Ses Aç/Kapat butonu test edilmelidir. Kulaklık takılarak test edilmelidir. Home Butonu iPhone ekranının altında bulunan buton test edilmelidir.
 
Kullanım
Telefonunuzun içine kartınızı takın, şebekeye bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin. Hoparlör / Mikrofon Bir arama yapın Karşı tarafa sesiniz gidiyor mu, karşı taraftan ses geliyor mu, kontrol edin. Wi-Fi İnternet bağlantısının çalışıp çalışmadığını test edin.Ekran Dokunmatiği Ekranın her satırına dokunarak, dokunmatik fonksiyonunu test edin. Kutusundan Çıkanlar iPhone kutusunda bulunan aparatların eksiksiz ve çalışır durumda olduğunu test edin. Şarj Adaptörü Türkiye'de bulunan prizlere uyumlu değildir, ucuna dönüştürü takarak test edin. Ekran Bezi iPhone ekran temizleme bezi olup olmadığını kontrol edin .USB kablosunu ve kulaklığı test edin.
 
Alış-Veriş Sonrası iPhone u alan ve satan kullanıcılar, kimlik fotokopilerinin bulunduğu kağıda kendi el yazıları ile iPhoneun imei numarasını , cihazı satan ve satın alan kişilerin adı/soyadı ve iletişim bilgilerini yazarak imza altına almalıdır. 

 

Bu haber toplam 15528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT